Cercetatorii olandezi de la Universitatea din Utrecht incearca sa obtina carne de porc in laborator. Scopul lor este de a crea hrana cat mai multa si mai ieftina fara sa fie nevoie de sacrificarea animalelor. Bernard Roelen, unul dintre veterinarii care participa la proiect, spune ca dorinta lor este a elimina anumite etape care sunt costisitoare si consuma si foarte mult timp. "Pastrarea animalelor doar pentru a le omori ca sa le mancam face rau mediului inconjurator", a spus acesta.  

REACTIE. Una dintre problemele cu care se vor confrunta cercetatorii este repulsia oamenilor fata de carnea produsa in laborator. Replica veterinarilor a fost ca si acum o parte din carnea consumata poate fi artificiala, asa incat consumatorii vor ajunge sa considere ceva normal o friptura produsa in laborator. In acest moment, un experiment similar este finantat de NASA, pentru a produce carne pentru astronautii plecati in calatorii foarte lungi in spatiu.

In tarile dezvoltate se consuma aproximativ 43 de kilograme de carne pe cap de locuitor, iar cantitatea creste cu doua procente in fiecare an.