Distribuitorul de medicamente Mediplus, parte a grupului farmaceutic olandez A&D Pharma, a inaugurat centrul logistic de la Mogosoaia, in care a investit 14 milioane euro.
Centrul National Logistic al Mediplus este construit pe o suprafata de peste 23.000 metri patrati, din care 17.500 metri patrati sunt utilizati pentru spatii de depozitare si 6.000 metri patrati pentru birouri, potrivit unui comunicat al companiei. Zilnic, 700.000 de produse din cadrul depozitului vor fi procesate si livrate catre clienti, capacitatea totala medie de depozitare fiind de 15 milioane de unitati.
Depozitul din Mogosoaia deserveste peste 1.100 de clienti din Bucuresti si din judetele Ilfov, Arges, Calarasi, Giurgiu, Ialomita si Teleorman, precum si toate cele 12 depozite Mediplus din tara. Principalii competitori ai Mediplus sunt companiile Farmexim, Fildas, Farmexpert, Montero si Relad.
Pe langa distribuitorul de medicamente, grupul A&D Pharma detine in Romania si reteaua de farmacii Sensiblu, care ar putea opera 370 de unitati in 2012. Actionarii grupului olandez sunt compania Sograno cu 59% din actiuni, directorii executivi ai companiei cu 7%, iar restul de 34% sunt tranzactionate pe Bursa.