Aleile Parcului Cismigiu au fost, ieri, cucerite de cei 300 de absolventi de clasa a XII-a ai Colegiului National "Gheorghe Lazar" din Bucuresti, care au marsaluit si i-au surprins pe bucuresteni.

Pentru prima data absolventii de la renumi
Aleile Parcului Cismigiu au fost, ieri, cucerite de cei 300 de absolventi de clasa a XII-a ai Colegiului National "Gheorghe Lazar" din Bucuresti, care au marsaluit si i-au surprins pe bucuresteni.

Pentru prima data absolventii de la renumitul colegiu bucurestean au marcat intr-un mod original absolvirea liceului. Este vorba despre un mars prin batranul Cismigiu, ale carui alei au rasunat pentru aproape o ora de vocile vesele si tineresti ale celor 300 de absolventi. Veselia tinerilor i-a prins si pe varstnicii care se aflau in parc. Cu nepotii sau doar singuri, bucurestenii care au fost ieri in parc si s-au oprit sa se bucure de racoarea si frumusetea vechiului parc i-au aplaudat pe absolventii care astfel le-au amintit de vremea cand, la randul lor, terminau liceul si erau tineri si frumosi.

Cheia liceului
Frumoasa defilare din Cismigiu a continuat cu serbarea de absolvire, in curtea colegiului. Dupa ce fiecare absolvent a primit o diploma de absolvire si o insigna cu insemnele colegiului, seful de promotie al claselor a XII-a (Ruxandra Campeanu, clasa a XII-a L, care a terminat liceul cu media 10) i-a inmanat colegului mai tanar cu un an (Mara Morosanu, clasa a XI-a G - sefa de promotie a claselor a XI-a) cheia prestigioasei institutii de invatamant. Evident, Ruxandra a primit o cheie in miniatura a colegiului, plus o cupa.
De asemenea, cate o medalie au primit toti cei zece premianti ai celor zece clase a XII-a, deci absolventii care au obtinut in baza rezultatelor la invatatura premiul I. Festivitatea de absolvire va ramane mereu in memoria tinerilor, fiecare urmand sa primeasca un CD cu inregistrarea frumoasei serbari.
Chipiul si esarfa
Finalul ceremoniei de absolvire a inclus, pe langa marea de baloane colorate nelipsita de la astfel de petreceri, si ineditul moment al aruncarii chipiurilor in aer. Pentru o clipa, cei 300 de tineri si-au ridicat ochii la cer si s-au lasat prada fericirii si visarii. Pe langa chipiuri, absolventii vor mai primi si esarfele pe care le-au purtat ieri la gat.
"Suntem fericiti ca am terminat liceul, dar avem si emotii pentru petrecerea de maine seara (diseara - n.n.). Evident ca noi, fetele, vom fi imbracate in rochii, baietii pregatindu-se sa imbrace cele mai bune costume ale lor. Speram sa fie frumos balul nostru si sa ne bucuram cat mai mult. Eh, emotii mari avem si pentru examenul de bacalaureat care ne asteapta, plus admiterea la facultate", ne-a spus Diana, una dintre absolvente, care era deja cu gandul la balul de la Casa Centrala a Armatei. Pentru petrecerea de absolvire, fiecare tanar a platit 180 RON.

PREMIERA
>> Defilarea, marea noutate

"Ideea cu robele a venit de la una dintre eleve si am fost de acord. La fel si defilarea, pe care o organizam pentru prima data. Avem elevi deosebiti, dovada stand chiar premiile obtinute la olimpiadele nationale, care au foarte multe idei. Tinem cont de parerea lor, dar avem grija ca totul sa se desfasoare cu decenta", ne-a spus dl Victor Nicolae, directorul colegiului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.