TELEFON. "Buna ziua! Am avut un contact sexual neprotejat. Nu vreau sa raman insarcinata. Va rog, ajutati-ma!" Nu intra in panica! De acum poti obtine raspuns la aceasta intrebare si la multe altele apeland linia telefonica gratuita si confidentiala
TELEFON. "Buna ziua! Am avut un contact sexual neprotejat. Nu vreau sa raman insarcinata. Va rog, ajutati-ma!" Nu intra in panica! De acum poti obtine raspuns la aceasta intrebare si la multe altele apeland linia telefonica gratuita si confidentiala 0800-150. 150, de luni pana vineri, intre orele 10:00 si 18:00. "Dragoste fara griji" dispune acum de un helpline gratuit, valabil in toata tara, la capatul caruia medici specialisti de planificare familiala ofera solutii.

INGRIJORARE. Medicii sunt ingrijorati ca trebuie sa faca ore suplimentare pentru a consulta cate sapte pacienti zilnic, asa cum le cere ministrul Nicolaescu, pentru a finaliza programul de evaluare a sanatatii romanilor. "Pacientii nostri nu sunt disciplinati, iar experienta zilnica in privinta programarilor ne arata ca 40%-50% dintre ei nu respecta programarile sau, mai rau, nu vin deloc atunci cand sunt programati", avertizeaza dr Rodica Tanasescu, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti.

INOVATIE. Cercetatorii japonezi au demonstrat ca este posibil sa modifici celule adulte ale pielii, astfel incat sa se comporte ca niste celule susa embrionare. In acest mod, nu se mai apeleaza la embrioni pentru obtinerea celulelor care sunt sursa tuturor organelor si tesuturilor din organism. Pentru reprogramarea celulelor fibroblaste ale pielii, profesorul Shinya Yamanaka, de la Universitatea din Kyoto, Japonia, a folosit patru substante specifice celulelor embrionare. Totusi randamentul acestor celule este mai scazut, spun specialistii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.