Omega-3. Un studiu realizat pe adulti din China, Japonia, Marea Britanie si SUA a aratat ca persoanele care consuma alimente bogate in omega-3 au tensiunea mai scazuta. Doctorul Hirotsugu Ueshima, de la Universitatea Shiga din Japonia, a declarat ca
Omega-3. Un studiu realizat pe adulti din China, Japonia, Marea Britanie si SUA a aratat ca persoanele care consuma alimente bogate in omega-3 au tensiunea mai scazuta. Doctorul Hirotsugu Ueshima, de la Universitatea Shiga din Japonia, a declarat ca cei care consuma peste, soia, seminte de in si nuci au mai putine sanse sa sufere de afectiuni cardiace. Dintre toate aceste alimente pestele, si in special somonul, macroul si sardinele, este cel mai indicat, pentru ca are in compozitie doua tipuri de omega-3, care ajuta la reducerea trigliceridelor ce sunt vinovate de tulburarea ritmului cardiac.   Ilegal. Cofetaria "Candy" din Bistrita, care a pregatit torturile servite la nuntile din localitatile Bistrita si Cetate, nu functioneaza legal din punctul de vedere al Directiei Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA). Seful DSVSA, Ioan Bogolin, a declarat ca in spatiul respectiv functionase, in urma cu un an, o patiserie careia i-a fost interzisa activitatea tocmai pentru ca nu corespundea din punct de vedere sanitar. Cofetaria "Candy" s-a mutat in acel spatiu fara sa anunte autoritatile sanitare, ea functionand pana atunci pe baza unei declaratii pe propria raspundere, in alt imobil din Bistrita. "Din punctul de vedere al DSVSA, cofetaria nu are voie sa functionize", a spus Ioan Bogolin, adaugand ca deja a aplicat societatii in cauza o amenda de 2.500 de lei. La randul ei, Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) a dispus suspendarea activitatii cofetariei pe perioada anchetei.   PrAjituri. In curand vom putea manca prajituri gustoase, dar sanatoase. Cercetatorii americani au creat un shortening (margarina) fara grasimi-trans, vinovate pentru producerea dereglarilor care apar la nivelul organismului. Deja brutarii si cofetarii americani au introdus acest nou ingredient in produsele lor, convinsi fiind ca acestea vor ramane la fel de gustoase, dar sanatoase. Si cercetatorii din industria alimentara saluta aceasta descoperire, convinsi fiind de reducerea cazurilor de boli hepatice si cardiovasculare. La inceputul anului, Food and Drug Administration au interzis folosirea de grasimi-trans pentru a reduce numarul persoanelor care sufera de obezitate.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.