Motiunea de cenzura a PD a fost citita de catre deputatul Cristian Radulescu in fata unei sali aproape goale. La lecturarea documentului in plenul reunit al celor doua Camere nu au participat nici macar toti semnatarii sai din PD si PLD. Asta nu inse
Motiunea de cenzura a PD a fost citita de catre deputatul Cristian Radulescu in fata unei sali aproape goale. La lecturarea documentului in plenul reunit al celor doua Camere nu au participat nici macar toti semnatarii sai din PD si PLD. Asta nu inseamna ca atmosfera a fost cu totul apatica, deoarece au avut loc doua ore de discutii pe procedura inainte de citirea propriu-zisa.
Astfel, Gheorghe Funar a facut o ultima incercare de a bloca motiunea spunand ca veridicitatea multor semnaturi este indoielnica. Propunerea sa nu a intrunit suficiente voturi pentru a fi aprobata, dar a inceput sa se discute daca este normal ca lectura sa se desfasoare fara ca majoritatea parlamentarilor sa fie prezenti.
Propunerea a starnit protestele celor de la PD si PLD care au apreciat ca nu este normal ca o simpla aducere la cunostinta a unui text sa fie conditionata de o majoritate. "A vota citirea unei motiuni cu o majoritate este foarte periculoasa. Trebuie sa votezi citirea unei motiuni eventual cu acelasi numar cu care a fost depusa. Daca votezi cu majoritatea cvorumului, nicio motiune nu va trece niciodata", a argumentat vicepresedintele PD, Cezar Preda. Situatia a fost provocata de boicotul tacit al parlamentarilor celorlalte partide, care si-au facut de lucru pe holuri sau in birourile lor. Cei de la PSD au primit chiar mesaje pe telefon de la Viorel Hrebenciuc prin care li se cerea "sa nu arate prea mult entuziasm" fata de prezenta la sedinta.
Insa prelungirea discutiei pe procedura a provocat nervozitatea lui Tariceanu, care venise insotit la Parlament de o mare parte a membrilor cabinetului sau. Premierul le-a cerut parlamentarilor PD "sa nu stea ca niste momai" si sa voteze daca este necesara sau nu o prezenta majoritara la lectura. Blaga a ripostat spunand ca pedistii nu pot vota o ilegalitate.
In discutie a intervenit si Cezar Preda, dar Tariceanu i-a intors spatele mormaind nervos cateva cuvinte. Colegii lui Preda i-au spus ca premierul l-ar fi gratulat cu apelativul de "tampit", fapt care l-a iritat la culme pe deputatul PD. "Eu nu am auzit. Colegii mei mi-au zis ca, dupa aceste discutii foarte dure, primul-ministru ar fi folosit apelativul <>. Eu nu am auzit asa ceva. Atunci am replicat: <>", a precizat Preda. Acesta a fost potolit de colegii sai de partid, astfel ca scandalul a fost aplanat.
Dupa sedinta, Tariceanu a apreciat ca motiunea este rezultatul actiunilor politice ale lui Traian Basescu. "Este o parte a unui conflict politic care dureaza de cinci luni, adica de la integrarea Romaniei in UE", a conchis primul-ministru.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.