Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa atrage atentia organelor in drept in privinta activitatilor de "cercetare", "anchetare" si "judecare" pe care postul de televiziune OTV le practica sistematic, conform acuzelor exprimate de consiliu intr
Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa atrage atentia organelor in drept in privinta activitatilor de "cercetare", "anchetare" si "judecare" pe care postul de televiziune OTV le practica sistematic, conform acuzelor exprimate de consiliu intr-un comunicat de presa. "Nu numai ca sunt incalcate in fiecare ora de emisie principii jurnalistice elementare, dar emisia OTV constituie o batjocura permanenta la adresa demnitatii umane, a dreptului la imagine, a prezumtiei de nevinovatie, a ideii de justitie sau de stat de drept. OTV incearca sa se substituie organelor de cercetare si justitiei, intr-o maniera care aduce aminte de <> ale totalitarismului.
O institutie cu un asemenea comportament, care instiga la acte antisociale de la adapostul libertatii de expresie, nu are dreptul sa pretinda ca face activitate de presa", a declarat CRP cu privire la OTV. Pornind de la aceste acuze dure, CRP solicita autoritatilor in drept sa ia masurile ce se impun intr-o astfel de situatie. De asemenea, CRP aminteste entitatilor de presa ca activitatea jurnalistica are o latura de raspundere civica, pe care jurnalistul nu trebuie sa o omita.
Pe langa campania declansata de CRP, OTV a fost somat de CNA pentru nerespectarea conditiilor afisarii textului sanctiunii referitoare la intreruperea emisiei cu zece minute a postului si a fost amendat cu 25.000 lei pentru difuzare de informatii incorecte si date personale.
Somatia publica a fost hotarata de CNA pe baza nerespectarii sanctiunii cu intreruperea emisiei timp de zece minute pentru modul in care emisiunea "Dan Diaconescu Direct" a reflectat cazul mortii lui Bogdan Costache, elevul indragostit de profesoara Corina Vasile, data de consiliu postului de televiziune. Motivul amenzii a fost ca in emisiunea "Dan Diaconescu Direct", de miercuri seara, moderatorul Dan Diaconescu si invitatul sau, Luis Lazarus, au dat informatii gresite despre activitatea CNA, despre afacerile din Italia pe care le-ar avea unul dintre membrii Consiliului, Constantin Dutu, si s-au difuzat datele personale ale unor persoane neimplicate direct in cazul Bogdan Costache.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.