Banca Europeana pentru investitii (BEI), Comisia Europeana si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) au deschis, ieri, la Bucuresti, un birou regional, care va oferi asistenta pentru sustinerea proiectelor ce vor beneficia de fondu
Banca Europeana pentru investitii (BEI), Comisia Europeana si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) au deschis, ieri, la Bucuresti, un birou regional, care va oferi asistenta pentru sustinerea proiectelor ce vor beneficia de fonduri europene. Biroul din Bucuresti este al treilea birou regional Jaspers, dupa cele de la Varsovia si Viena.
Personalul este format din ingineri, economisti si specialisti in domeniul financiar care vor ajuta autoritatile din Romania si Bulgaria sa pregateasca proiecte de investitii, ce urmeaza sa fie sustinute din fonduri europene in perioada 2007-2013. Asistenta prin Programul Jaspers este oferita gratuit beneficiarilor si se bazeaza pe contributia resurselor umane din partea BEI si BERD, combinata cu resurse financiare din bugetul de asistenta tehnica al Comisiei Europene. "Jaspers by este un vehicul de finantare a proiectelor. Fondurile necesare pot veni de la BEI, BERD sau de la banci comerciale", a declarat, la o conferinta de presa, Alexander Auboeck, directorul pentru infrastructura al BERD. Dirk Ahner, directorul general al directiei generale de politica regionala din Comisia Europeana, a aratat ca Jaspers nu se ocupa cu evaluarea proiectelor, ci ofera sprijin statului in realizarea acestora. Oficialul european a mai aratat ca Romania va beneficia de circa 20 de miliarde de euro pentru proiecte pentru urmatorii sapte ani, domenii de interes fiind infrastructura rutiera si feroviara, implementarea de noi tehnologii si mediul. (E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.