Romania trebuie sa faca progrese mai rapide pentru implementarea proiectelor economice, in special in infrastructura, iar tensiunile politice afecteaza cel putin partial acest proces, a declarat, joi, Alexander Auboeck, director in Banca Europeana pe
Romania trebuie sa faca progrese mai rapide pentru implementarea proiectelor economice, in special in infrastructura, iar tensiunile politice afecteaza cel putin partial acest proces, a declarat, joi, Alexander Auboeck, director in Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).
"Am vrea ca parteneriatele publice-private sa fie grabite si ar trebui ca progresul sa fie mai rapid. Partial, lipsa acestui progres a fost determinata de situatia politica. Tensiunile politice afecteaza procesul decizional al autoritatilor", a spus directorul BERD responsabil cu infrastructura. Matthias Kollatz-Ahnen, vicepresedinte al Bancii Europeane de Investitii (BEI), considera ca disensiunile din mediul politic nu favorizeaza cresterea economica, fiind nevoie de stabilitate politica. "Nu avem o garantie ca avansul economic din ultimii ani va continua, daca mediul politic nu face nimic in acest sens. Este bine uneori sa existe astfel de discutii, insa pentru Uniunea Europeana stabilitatea politica este importanta", a aratat Kollatz-Ahnen. Reprezentantii BERD, BEI si cei ai Comisiei Europene au participat, ieri, la deschiderea unui birou regional la Bucuresti, care va oferi asistenta pentru sustinerea proiectelor ce vor beneficia de fonduri europene. (E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.