Presedintele grupului italian Enel, Fluvio Conti, a plecat din Romania la cateva ore dupa ce sosise la Bucuresti, dupa ce Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a anuntat ca semnarea contractului de privatizare a Electrica Muntenia Sud a fost amanata. "Presedintele Enel a venit joi dimineata la Bucuresti. El a plecat din Romania, intrucat AVAS a anuntat ca semnarea contractului a fost amanata", au declarat reprezentanti ai firmei de PR a grupului Enel, fara sa ofere detalii despre o posibila revenire a presedintelui Enel pentru semnarea contractului.
Enel a anuntat intr-un comunicat ca reprezentantii grupului sunt increzatori ca vor semna in curand contractul de privatizare, ceremonie programata initial pentru joi si amanata ca urmare a nepublicarii in Monitorul Oficial a hotararii de guvern privind finalizarea tranzactiei. "Actul normativ privind finalizarea acestei privatizari, initiat de AVAS, avizat de Ministerul Justitiei si discutat in sedinta de Guvern, depinde de publicarea in Monitorul Oficial, care va avea loc in urmatoarele zile, conform AVAS.
Enel isi pastreaza increderea ca semnarea contractului va avea loc in curand", se arata in comunicatul Enel. Hotararea de Guvern privind privatizarea Electrica Muntenia Sud a fost aprobata de Executiv in sedinta de miercurea trecuta, 30 mai.
AVAS a anuntat miercuri ca acordul prin care grupul italian Enel va prelua Electrica Muntenia Sud va fi semnat joi, la sediul Guvernului, si va fi urmat de declaratii ale ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, ale presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, si ale presedintelui Enel, Fluvio Conti.
Enel a fost desemnat, in vara anului trecut, castigator al procesului de privatizare a celei mai mari filiale a companiei Electrica, dupa ce a oferit 820,099 milioane euro pentru preluarea a 67,5% din actiuni. Enel va cumpara direct de la Electrica 50% din actiuni, urmand sa efectueze o majorare de capital in urma careia va detine 67,5% din companie.