Procurorii DNA s-au autosesizat in urma unui articol aparut in ZIUA, in urma cu aproximativ doua saptamani, in care - sub titlul "Concurs masluit la Interne" - erau prezentate mai multe acuzatii privind diverse ilegalitati.
Primele audieri in a
Procurorii DNA s-au autosesizat in urma unui articol aparut in ZIUA, in urma cu aproximativ doua saptamani, in care - sub titlul "Concurs masluit la Interne" - erau prezentate mai multe acuzatii privind diverse ilegalitati.
Primele audieri in acest caz trebuiau sa aiba loc ieri. Potrivit unor surse ZIUA, la sediul DNA trebuia sa se prezinte pentru a da declaratii in fata procurorilor comisarul Dumitru Stoica, unul dintre cei care au participat la concursul de la sfarsitul anului trecut. Acesta a fost sunat de comisarul Catalin Aldea, ofiter in cadrul DNA, insa a refuzat sa se prezinte la audieri cerand ca anchetatorii anticoruptie sa adreseze conducerii MIRA o hartie oficiala. Conform acelorasi surse, documentul a fost trimis de catre DNA in jurul orei 12.00, dar nu a mai ajuns la destinatar.
ZIUA a luat legatura cu comisarul Dumitru Stoica, acesta confirmandu-ne faptul ca a fost sunat de ofiterul DNA dar si ca a cerut ca DNA sa trimita o hartie oficiala conducerii MIRA. De asemenea, am stat de vorba si cu purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan. Aceasta nu a putut sa confirme sau sa infirme declansarea unei anchete in acest caz si ne-a cerut o solicitare scrisa.
Examen intre Craciun si Revelion
ZIUA a dezvaluit in urma cu aproximativ doua saptamani faptul ca mai multi ofiteri din cadrul MIRA sustin ca examenul pentru ocuparea postului de sef al Serviciului Managementul Formarii Initiale si Continue a Personalului a fost aranjat in favoarea unui apropiat de-al secretarului general din MIRA chestorul Nicolae Berechet. Examenul pentru postul ocupat acum de comisarul sef Rinu Lunescu a fost organizat la sfarsitul anului trecut chiar intre Craciun si Revelion, pe data de 28 decembrie. Potrivit comisarului sef Mihai Visan, unul dintre ofiterii care a candidat la concurs, cei care urmau sa ia parte la examen au fost anuntati doar cu cateva ore inainte de data inscrierii la concurs. Mai exact, perioada de inscriere si depunere a dosarelor a fost stabilita pentru zilele de 14 si 15 decembrie. Eventualii candidati trebuiau sa se prezinte de pe 14 decembrie, ora 8.00, pana pe 15 decembrie la ora 12.00. Interesant este ca anuntarea concursului a fost facuta abia pe data de 14 decembrie la ora 12.00, deci, dupa ora programata pentru inceperea inscrierilor.
Castigator dinainte stiut
Candidatii respinsi la examenul organizat la sfarsitul anului trecut sustin ca se stia cu mult timp inainte ca Lunescu va fi cel care va castiga concursul. Potrivit acestora, Rinu Lunescu i-a abordat, cu putin timp inainte de simulacrul care a avut loc, pe cei din Serviciul la care urma sa fie sef spunandu-le ca "e ordin de la Berechet". "Acest fapt l-a spus in prezenta unor colegi care pot depune marturie (printre care si comisarul Dumitru Stoica - n.r.)", sustine comisarul sef Mihai Visan. Aceasta a adaugat ca "noi, ceilalti, am incercat doar sa contracaram numirea a unui om nepregatit pentru o asemenea functie. Si acesta este un motiv pentru care ne-am hotarat sa candidam".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.