Furnizorul de echipamente in domeniul distributiei electrice si al automatizarilor industriale Schneider Electric Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 50 de milioane de euro, in crestere cu 29% fata de 2005. Totodata, profitu
Furnizorul de echipamente in domeniul distributiei electrice si al automatizarilor industriale Schneider Electric Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 50 de milioane de euro, in crestere cu 29% fata de 2005. Totodata, profitul raportat de companie a reprezentat 5% din cifra de afaceri, se arata intr-un comunicat al Schneider Electric Romania. Compania a fost infiintata in 1997 ca filiala a firmei franceze Schneider Electric, specializata in producerea si in vanzarea aparatajului si a echipamentelor pentru distributie electrica si automatizari industriale. In luna ianuarie, Schneider Electric Romania a infiintat un centru de suport pentru clienti, care a inregistrat aproximativ 2.000 de solicitari. Potrivit reprezentantilor companiei, rata de rezolvare a cererilor este de peste 80%. Firma a deschis in anul 2000 si un centru de pregatire profesionala, care a inregistrat anul trecut un numar de peste 600 de absolventi. De la inceputul acestui an, la cursuri au participat peste 300 de persoane. "Piata din Romania are, in continuare, potential de crestere, ceea ce impune un nivel ridicat de pregatire a fortei de munca, fiind necesare investitii sustinute in dezvoltarea abilitatilor profesionale ale angajatilor, partenerilor nostri", a declarat directorul general al Schneider Electric Romania, David Nicholl. Schneider Electric Romania detine sapte agentii in Bucuresti, Brasov, Constanta, Iasi, Craiova, Cluj-Napoca si Timisoara, precum si o retea de peste 400 de puncte de distributie. La nivel global, compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 13,7 miliarde euro si 105.000 de angajati in 190 de tari. Compania aloca circa de 5% din cifra de afaceri pentru activitati de cercetare si dezvoltare. Schneider Electric detine 197 de fabrici, 60 de centre logistice si 15.000 de puncte de vanzare prin distribuitori oficiali.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.