"Tricolorii" s-au ferit de cuvinte mari dupa "dubla" castigatoare cu Slovenia. Cosmarul din 2001, cand ex-iugoslavii au declansat anii de "seceta" ai fotbalului romanesc, nu are nici o legatura cu "razbunarea" din 2007. Atunci era vorba despre un
"Tricolorii" s-au ferit de cuvinte mari dupa "dubla" castigatoare cu Slovenia. Cosmarul din 2001, cand ex-iugoslavii au declansat anii de "seceta" ai fotbalului romanesc, nu are nici o legatura cu "razbunarea" din 2007. Atunci era vorba despre un baraj de calificare la Mondiale, acum de doua meciuri de grupa, importante prin punctele castigate, dar simple daca privim la valoarea actuala a slovenilor. Mutu si Contra, pe teren si in toamna lui 2001, si-au luat totusi o revansa personala. Contra a marcat si atunci, la 1-1 in retur, insa Mutu a amanat cu sase ani golul care ar fi putut schimba istoria fotbalistica a ultimului deceniu.
Mutu, omul meciului de la Timisoara in viziunea UEFA, a declarat ca victoria cu Slovenia nu reprezinta o razbunare dupa eliminarea de la barajul pentru Cupa Mondiala din 2002. "Am intalnit o echipa la fel de agresiva, la fel de bataioasa. Ne bucuram ca am castigat in fata lor. Poate acum o sa auda si ei de noi. Nu a fost o razbunare. In momentul de fata suntem mai buni decat ei. Si atunci aveam o echipa mai valoroasa", a spus Mutu. Atacantul de la Fiorentina, care a deschis scorul in meciul de pe Stadionul "Dan Paltinisanu", a mentionat ca nu poate estima in procente sansele de calificare pe care le are Romania dupa "dubla" cu Slovenia, in care a castigat sase puncte. "Nu pot sa spun in procente cat suntem calificati, dar am facut un pas important. Sper ca dupa urmatorul meci distanta fata de bulgari sa fie mai mare", a spus Mutu. "Briliantul" a mentionat ca daca Piturca le va cere jucatorilor sa aleaga orasul in care Romania va disputa urmatorul joc de pe teren propriu, cel cu Olanda, din 13 octombrie, acesta va fi "cu siguranta" Timisoara. La randul sau, Cosmin Contra a declarat ca, dupa cele doua victorii din meciurile cu Slovenia, jucatorii din reprezentativa Romaniei nu trebuie sa cada in capcana de a se considera calificati la Euro 2008 si sa se concentreze la maximum si in urmatoarele meciuri. "Nu trebuie sa cadem in capcana si sa credem ca suntem calificati. Trebuie sa tratam fiecare meci cu aceeasi seriozitate. Faptul ca bulgarii au obtinut tot sase puncte cu Belarus este un motiv in plus sa ne concentram", a spus Contra. "Am dat un gol, nu un eurogol. Dedic reusita tatalui meu, care a fost in tribune, mamei, sotiei si copiilor", a mentionat Contra. Bogdan Lobont a apreciat ca in partida de miercuri cu Slovenia toti jucatorii s-au achitat foarte bine de sarcini: "Asta seara ne-am facut toti datoria foarte bine. Important este ca am obtinut sase puncte in cele doua meciuri. Nu ne-am razbunat!". Capitanul "tricolorilor", Cristian Chivu, a declarat ca meciul de miercuri a fost greu pentru ca s-a resimtit oboseala acumulata. "A fost greu pentru ca s-a adunat o anumita stare de oboseala. Am avut momente cand am suferit, insa am castigat sase puncte din doua meciuri foarte importante. Sunt multumit de felul cum mi-am facut datoria la mijlocul terenului. Am jucat si in campionatul Italiei, si cu Valencia, in Liga Campionilor, la inchidere", a explicat Chivu, care crede ca sunt sanse mari ca Romania sa joace si meciul cu Olanda, din 13 octombrie, tot la Timisoara. Rugat sa comenteze faptul ca mama sa, Mariana Chivu, vrea sa dea un gol pentru echipa nationala, fundasul de la AS Roma a raspuns razand: "Mama mea vrea cam multe!". (MIG)
ROMANIA - SLOVENIA 2-0 (1-0)
Au marcat: MUTU (40), CONTRA (70).
Stadion: "Dan Paltinisanu", Timisoara;
spectatori: 20.000.
ROMANIA: Lobont - Contra, Tamas,
D. Goian, Rat - Fl. Petre (75 Nicolita), Chivu, Codrea (79 Plesan), Zicu (60 Rosu) - Marica, Mutu.
Antrenor: V. Piturca.
SLOVENIA: Handanovic - Ilic, Mavric, Morec, Jokic (84 Filekovic) - Komac, Vrsic, Zlogar (77 Sukalo), N. Ceh - Birsa (54 Novakovic), Lavric. Antrenor: M. Kek.
Cartonase galbene: Contra (27), Tamas (61) / Jokic (17), Mavric (23), Vrsic (47), Ilic (82), Novakovic (88).
Au arbitrat: A. Yefet - S. Shteif, D. Krassikow; Jakov (toti din Israel).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.