Valoarea fondurilor structurale si de coeziune pentru domeniul IT&C este de 336 milioane de euro, in perioada 2007-2013. Fondurile structurale si de coeziune pot fi alocate pentru proiecte de la 50.000-100.000 de euro, dar pot ajunge si pana la p
Valoarea fondurilor structurale si de coeziune pentru domeniul IT&C este de 336 milioane de euro, in perioada 2007-2013. Fondurile structurale si de coeziune pot fi alocate pentru proiecte de la 50.000-100.000 de euro, dar pot ajunge si pana la patru milioane de euro pentru un sistem integrat complex, potrivit directorului comercial al Ascenta.
Consortiul format alcatuit din cele trei firme va promova programul numit "Administratia Online". Acesta este un set de servicii si de produse care asista primariile, prefecturile, consiliile locale si judetene sa deruleze proiecte de informatizare. "Gradul de utilizare a tehnologiilor IT in administratia publica din Romania este de circa 25%, in vreme ce, in alte tari din zona, e de 70%", a declarat directorul comercial Ascenta, Horatiu Berdila.
Programul Administratia Online vizeaza informatizarea infrastructurii, a procesul de tip front-office si a celor de tip back-office. Procesele de tip front office sunt cele legate de ghiseul clasic, adica solicitari de informatii, autorizatii, audiente online, plata impoziteleor si a taxelor pentru cetateni si agenti economici. Componentele solutiei back-office urmaresc cresterea eficientei functionarilor publici prin informatizarea integrala a activitatilor interne. Componentel de infrastructura includ hardware, sisteme de operare, baze de date, securitate, integrare de sistem.
De asemenea, consortiul va oferi consultanta pentru realizarea proiectelor, cu scopul de a usura accesul la fondurile structurale.
"Bugetul de investitii pentru informatizare al PMB pentru anul 2007 este de circa 37 milioane de euro", a declarat directorul executiv Intrarom, Claudiu Mititelu.
Cele trei companii au, cumulat, o cota de piata de 35-40% din piata de IT din Romania, a declarat Berdila.
Potrivit directorului general, TotalSoft, Liviu Dan Dragan, reprezentantii din administratia publica au, spre deosebire de cei din alte sectoare, o independenta marita "fiecare primar este ales si nu i se poate ordona sa foloseasca o anumita solutie", a spus el.
Ascenta este brandul prin care activeaza, din noiembrie 2006, divizia de consultanta IT si solutii software din cadrul grupului Softwin. Intrarom, furnizor de solutii IT&C din Romania are peste 600 de angajati si cumuleaza, pana in prezent, investitii de peste 30 de milioane de euro. TotalSoft este o companie de software care dezvolta aplicatii pentru administrarea operatiunilor din cadrul companiilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.