TCE Trei Brazi va investi 15-20 de milioane de euro pentru deschiderea unei unitati de productie a bioetanolului, obtinut din porumb, la Braila, a declarat actionarul majoritar al companiei, Culita Tarata. "Avem un proiect de constructie a unei fabri
TCE Trei Brazi va investi 15-20 de milioane de euro pentru deschiderea unei unitati de productie a bioetanolului, obtinut din porumb, la Braila, a declarat actionarul majoritar al companiei, Culita Tarata. "Avem un proiect de constructie a unei fabrici de bioetanol, cu o capacitate anuala de prelucrare de 190.000 tone de porumb, investitia necesitand fonduri de 15-20 milioane euro, pe care intentionam sa le obtinem din credite bancare", a afirmat Tarata. TCE Trei Brazi detine in Insula Mare a Brailei 56.000 hectare de teren agricol, dintre care 40.000 hectare sunt irigate. Firma intentioneaza sa investeasca in urmatorii cinci-sase ani circa 35 milioane euro pentru acoperirea intregii suprafete cu sisteme de irigatie si modernizarea instalatiilor vechi.
Compania a investit incepand cu anul 2001 circa 52 milioane euro pentru echipamente agricole, printre care combine si tractoare. TCE a cultivat in acest an 6.000 hectare de porumb, 14.000 hectare rapita, 19.000 hectare cu grau, 5.000 hectare cu orz, 7.000 cu soia si circa 4.000 cu floarea-soarelului.
"Desi am reusit sa irigam o parte din suprafata, cultura este afectata in proportie de 35-40%", a spus Tarata. Potrivit actionarului majoritar al TCE Trei Brazi, costul unui an agricol de la infiintarea culturii pana la recoltarea acesteia pentru firma sa este de 34 milioane euro. La nivelul intregului grup, firmele controlate de omul de afaceri Culita Tarata au realizat anul trecut o cifra de afaceri de 300 milioane lei si estimeaza pentru 2007 incasari similare. Din totalul cifrei de afaceri, circa 50% reprezinta activitati din industrie, cealalta jumatate fiind obtinuta din agricultura.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.