Chiar si cu apele luate in stapinirea incalzirii globale, Delta mai are stiuci apte sa muste din naluci.



Ingemanarea de ghioluri Matita - Merhei a fost mereu o destinatie plina de sperante pentru pescarii de rapitor. Nu
Chiar si cu apele luate in stapinirea incalzirii globale, Delta mai are stiuci apte sa muste din naluci.



Ingemanarea de ghioluri Matita - Merhei a fost mereu o destinatie plina de sperante pentru pescarii de rapitor. Nu sint sperante desarte, ele au o logica si chiar o lista de prioritati. Pe primul loc in aceasta lista este fara indoiala stiuca.

Toate drumurile duc la Matita si, fie ca pleci dinspre Maliuc sau Gorgova prin canalul Baba Rada, ori prin canalul Sontea sau Olguta, fie ca alegi ca start al aventurii pescaresti Crisanul, apelind la Dunarea Veche, tot la cherhanaua din Mila 23 ajungi. Aici isi are obirsia Eracle, un canal lung si sinuos ce ajunge direct in ghiolul Matita, acolo unde se afla si complexul hotelier Matita, cu locuri de cazare, barci utilate cu motoare si ghizi de pescuit. Cei care vin aici cu barca lor doar pentru pescuit trebuie sa plateasca o taxa asociatiei Zimbrul. Nu va fi oprita nici o stiuca, la Matita - Merhei pescuindu-se in regim no-kill.

Varianta Trei Iezere, ghiolul situat pe partea stinga, nu mult dupa ce ati intrat pe canalul Eracle, s-a dovedit si ea de multe ori o alegere cistigatoare. Taxa care va permite pescuitul aici trebuie platita la AJVPS Tulcea, asa ca este bine sa treceti atit pe la asociatia judeteana de pescuit sa vizati permisul, cit si pe la ARBDD - unde va mai asteapta alte taxe de intrare in rezervatie si de ambarcatiune, pe care este bine sa le platiti de dragul tihnei sejurului.

Acum ca stiti cum sa intrati in legalitate ar mai trebui sa aflati citeva detalii despre stiucile locului. Cum apele sint mai scazute decit nivelul obisnuit in acest sezon si cum temperaturile depasesc cu citeva grade bune media anuala, rezultatele pescuitului sint afectate direct. Mai este un aspect care nu trebuie neglijat: apa s-a tulburat si veti gasi stiuca numai acolo unde transparenta este mare. In definitiv, pentru asta mergeti in Delta: sa cautati, sa gasiti si sa prindeti stiuca. Restul este bafta si efect de sera.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.