Gandurile duc deja la Minsk     Dupa "dubla" cu slovenii, in care s-au castigat sase puncte, tricolorii conduc in Grupa G, prima etapa din toamna, cand Romania va evolua in deplasare cu Belarus, iar Olanda va intalni Bulgaria,aceasta run
Gandurile duc deja la Minsk     Dupa "dubla" cu slovenii, in care s-au castigat sase puncte, tricolorii conduc in Grupa G, prima etapa din toamna, cand Romania va evolua in deplasare cu Belarus, iar Olanda va intalni Bulgaria,aceasta runda putand fi decisiva.   TIMISOARA.Echipa reprezentativa a invins Slovenia aseara, la Timisoara, scor 2-0, si sta linistita pana la toamna, cand urmeaza meciurile decisive pentru calificarea la turneul final al Campionatului European din 2008. Prin aceasta "dubla", tricolorii fac uitat esecul din 2001, cand au ratat calificarea la CM in fata Sloveniei.       VALOARE. Dupa un inceput in care au parut relaxati, ratand cateva ocazii prin Mutu si Dorin Goian, tricolorii au izbutit sa deschida scorul prin Mutu (a€™40), cap din 8 metri dupa o centrare a lui Codrea. Contra a adus linistea in tribune prin reusita din minutul 70, un voleu de senzatie de la 18 metri. La final, selectionerul Victor Piturca a spus ca se gandeste deja la partida cu Belarus, din 8 septembrie: "Suntem in grafic, dar as fi fost si mai multumit daca Bulgaria pierdea puncte. Am o multumire pentru faptul ca am format un grup unit la echipa nationala, iar acest lucru se vede. Nu ma gandesc decat la meciul de la Minsk, cand poate fi momentul sa ne desprindem. Daca vom invinge, iar bulgarii vor pierde in Olanda, atunci vom fi aproape de calificare". Antrenorul nationalei a adaugat referitor la partida de aseara: "Ii felicit pe baieti, care au trecut peste oboseala si au jucat excelent. Scorul putea fi mai mare, s-a ratat mult, dar victoria este cea mai importanta. Slovenii au evoluat bine, dar noi am fost cu cateva clase peste ei. Repet, trebuie sa invingem in Belarus".       BUCUROSI. Tricolorii erau bucurosi la final, dar tot cu gandul la partidele din toamna. "Trebuie sa profitam si de pasii gresiti ai adversarilor, chiar daca nu au aparut acum. Multe necunoscute se vor lamuri etapa viitoare, cand vom juca in Belarus. Trebuie sa ne calificam, nu ne-am gandit la razbunare in fata slovenilor", a declarat fundasul Dorin Goian. La randul sau, Marica a afirmat: "Sunt importante cele sase puncte cu Slovenia, dar calificarea se va juca pana la ultimul meci".     ACASA "Ma bucur ca am inscris acasa, in fata familiei si a publicului timisorean. Dedic golul tatalui meu, care s-a aflat in tribuna si sufera mereu. Mai avem un hop greu in Belarus. Speram sa ne intoarcem aici la meciul cu Olanda" Cosmin Contra     IN GRAFIC "A iesit ce ne-am propus, sase puncte importante, care ne fac sa ne creasca sansele la mult visata calificare. M-am simtit bine, asa cum m-am simtit peste tot unde echipa nationala a jucat" Cristi Chivu     CALCULE "Am terminat sezonul cu o victorie. Speram sa mergem pe acelasi drum, pentru ca mai e pana la calificare. Daca reusim sa castigam in Belarus, iar bulgarii sa piarda in Olanda, ne-am detasa" Adi Mutu Romania:
 Lobont 7 Contra 8 Tamas 7 D. Goian 8 Rat 7 Fl. Petre 6 (a€™75 Nicolita 6) Chivu 7 Codrea 7 (a€™79 Plesan) Zicu 7 (a€™60 Rosu) Marica 7 Mutu 9 Antrenor: Victor Piturca   Slovenia: Handanovici 7 Ilici 6 Mavrici 5 Morec 5 Jokici 5 (a€™84 Filekovici) Zlogar 5 (a€™77 Sukalo) Komac 6 N. Ceh 6 Vrsici 6 Birsa 5 (a€™54 Novakovici 5) Lavrici 5 Antrenor: Matjaz Kek  
a€  Marcatori
1-0 Mutu (a€™40): a reluat cu capul de la 8 metri
2-0 Contra (a€™70): voleu de la 18 metri
a€  ARBITRI
A. Yefet 6 - Sh. Shteif 7, D. Krassikow 7 (to]i din Israel)a€  AMBIANTAStadion: a€žDan Paltinisanu" Spectatori: 20.000   Bulgaria, sase puncte cu Belarusul Dupa ce in urma cu patru zile invinsesera la Minsk cu scorul de 2-0 Belarusul, selectionata Bulgariei a obtinut o noua victorie in fata ex-sovieticilor, cu scorul de 2-1, prin golurile marcate de Martin Petrov (a€™10) si Ciavdar Yankov (a€™40), pentru oaspeti punctand Vasilyuk (a€™4 pen.). Meciul de pe Vasil Levski a inceput cu o surpriza, oaspetii deschizand rapid scorul printr-o lovitura de pedeapsa. Bulgarii au egalat destul de repede, trecand apoi in avantaj cu cinci minute inainte de pauza. Repriza a doua nu a mai consimtit nimic nou pe tabela de marcaj, cu aceasta victorie la limita bulgarii acumuland 15 puncte, ocupand acum locul doi in grupa G si Stoilov avand sanse sa fie confirmat in postul de selectioner. In ultima partida a seriei, selectionata Albaniei a invins in deplasare, scor 3-0, pe Luxemburg. Golurile albanezilor au fost marcate de Skela (a€™25) si Kapllani ( a€™36, a€™72). Avand program liber in grupa, Olanda a invins ieri, la Bangkok, scor 3-1, selectionata Thailandei, intr-un meci amical. Golurile batavilor au fost inscrise de Van der Vaart (a€™3), Heitinga (a€™42) si Hesselink (a€™55), pentru asiatici marcand Sripan (a€™65). In primul meci al turneului din Asia, sambata trecuta, elevii lui Marco van Basten au dispus, cu scorul de 2-0, la Seul, de Coreea de Sud.     Zicu, la Poli? Presedintele executiv de la Poli Timisoara, Marian Iancu, a declarat ieri, intr-o emisiune la TVR Timisoara, ca intentioneaza sa inainteze clubului Internazionale Milano o oferta pentru a-l achizitiona pe Ianis Zicu. "Vom suporta costurile pentru ultimul lui an de contract. Nu am discutat cu el inca, abia dupa meci vom lua legatura cu el si cu impresarii sai", a spus Iancu. Zicu este in ultimul an de contract cu Inter Milano, echipa la care s-a transferat in ianuarie 2004. Ulterior, jucatorul a fost imprumutat la Parma, pana in vara anului 2005, la Dinamo, in sezonul 2005/2006, si la Rapid, in campionatul 2006/2007.    


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.