Cei care spuneau, printre care si selectionerul Victor Piturca, inaintea partidei de aseara de la Timisoara, ca ar trebui sa ne temem mai degraba de lejeritatea ori de lipsa de concentrare a jucatorilor nostri au avut ceva dreptate, insa asta numai p
Cei care spuneau, printre care si selectionerul Victor Piturca, inaintea partidei de aseara de la Timisoara, ca ar trebui sa ne temem mai degraba de lejeritatea ori de lipsa de concentrare a jucatorilor nostri au avut ceva dreptate, insa asta numai pana in finalul primei reprize, cu toate ca nu s-ar putea spune ca echipa noastra evoluase foarte rau pana atunci.
Comoditatea, in masura in care chiar a existat, s-a facut simtita in amintitul ragaz de timp nu atat prin prisma jocului prestat, unul destul de bun si incrancenat, ci indeosebi in fazele de finalizare. De exemplu, in primele 100 de secunde doar Adi Mutu si-a creat doua imense ocazii de gol, ambele ratate cu o seninatate pe care niciodata nu i-o dibuisem la partidele disputate in Italia ori in precedentele meciuri de la echipa nationala. Atitudinea sa a parut sa se rasfranga la un moment dat si asupra unora din colegii sai, Dorin Goian ratand, de exemplu, o ocazie monumentala, cand a trimis cu capul in transversala de la numai trei metri cu poarta goala in fata. Multa asteptata deschidere a scorului avea sa se produca la doar cinci minute inainte de finalul primei reprize, cand acelasi Mutu s-a razbunat pe ratarile anterioare si a reluat din centrul careului cu capul in poarta lui Handanovic, dupa o excelenta centrare cu piciorul stang a celuilalt jucator din Serie A, Paul Codrea. S-ar fi zis ca in cea de a doua parte tricolorii se vor dezlantui si isi vor mari substantial avantajul, mai ales ca diferenta de valoare dintre cele doua echipe ar fi impus acest lucru. Cu toate acestea, oaspetii din Slovenia sunt cei care incep mai periculos, ei ratand o buna ocazie de gol in minutul 49 prin Komac, acesta scapand liber cu Lobont si sutand putin pe langa poarta. In rest, si in ciuda unei alte bune oportunitati a slovenilor, initiativa a apartinut tot romanilor, acestia controland partida in aproape tot restul timpului. Golul izbavitor, unul superb, va veni abia in minutul 70, atunci cand Contra, l-a invins pe portarul advers cu un vole de la marginea careului. Cele 20 de minute ramase pana la final n-au mai consemnat decat doua mari ocazii de gol, la prima dintre acestea mingea intalnind bara. Astfel, Romania ramane lider pana la toamna, iar Piturca isi indeplineste ce si-a propus: 6 din 6 cu Slovenia.
Au marcat: MUTU 40, CONTRA 70
Stadion: Dan Paltinisanu: spectatori: 17.000.
ROMANIA: Lobont - Contra, Tamas, D. Goian, Rat - Fl. Petre (75 B. Nicolita), Chivu, Codrea (79 Plesan) - Zicu (61 Rosu) - Marica, Mutu. Antrenor: V. Piturca.
SLOVENIA: S. Handanovici - Ilici, Mavrici, Morec, Jokic (84 Filekovic) - Zlogar (77 Sukalo), Komac, Ceh - Vrsici - Birsa (57 Novakovic), Lavrici. Antrenor: M. Kek.
Cartonase galbene: Contra 28, Tamas 61 / Jokic 17, Mavric 24, Vrsic 49, Zlogar 74, Ilic 84, Novakovic 88
Au arbitrat: A. Yefet - S. Shteif, D. Krassikow (toti din Israel).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.