Pretul petrolului si-a continuat cresterea catre plafonul de 71 dolari pe baril, atingand cele mai ridicate cote atinse in ultimele doua saptamani, dupa ce un ciclon a intrerupt livrarile energetice ale statului Oman inainte de a se indrepta spre Ira
Pretul petrolului si-a continuat cresterea catre plafonul de 71 dolari pe baril, atingand cele mai ridicate cote atinse in ultimele doua saptamani, dupa ce un ciclon a intrerupt livrarile energetice ale statului Oman inainte de a se indrepta spre Iran, relateaza Reuters, preluata de NewsIn. Pretul petrolului Brent a crescut cu 25 de centi pana la 70,70 dolari pe baril, dupa ce atinsese un maxim de 70,80 de dolari, cel mai ridicat nivel atins de la data de 25 mai. Pretul petrolului comercializat la Bursa din New York a crescut cu 19 centi, pana la 65,80 dolari pe baril. Ciclonul Gonu, care este cea mai puternica furtuna tropicala ce a atins coasta Omanului, a intrerupt productia si incarcarea, ducand la inchiderea temporara a unui terminal petrolier ce livra 650.000 de barili pe zi. Aceasta furtuna si-a pierdut din putere, indreptandu-se catre stramtoarea Hormuz, care este una din cele mai importante rute pentru livrarile petroliere din golful Persic. Publicarea datelor privind situatia stocurilor americane de benzina ar putea duce la o crestere suplimentara a pretului petrolului.
Sezonul de varf al consumului din SUA a inceput in urma cu o saptamana, iar comerciantii vor dori sa afle daca rezervele au crescut pentru a veni in intampinarea acestui fenomen. Intreruperile de productie in Nigeria si disputa nucleara a Iranului cu Occidentul raman in continuare doua aspecte ce influenteaza evolutia preturilor petrolului, a declarat un economist al National Bank of Australia, Gerard Burg. Momentan, capacitatea de productie a Nigeriei este redusa cu aproximativ 722.000 de barili pe zi, sau 26% din total.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.