Traian Basescu a retrimis spre Parlament o lege care oferea atributii exagerate medicilor sportivi.

Presedintele a trimis, miercuri, Parlamentului cererea de reexaminare a Legii privind organizarea si functionarea cabin


Traian Basescu a retrimis spre Parlament o lege care oferea atributii exagerate medicilor sportivi.

Presedintele a trimis, miercuri, Parlamentului cererea de reexaminare a Legii privind organizarea si functionarea cabinetelor de medicina sportiva, constatind mai multe aberatii in textul acestui act normativ. Potrivit articolului 12 lit. A pct. c), intre atributiile generale ale medicului de medicina sportiva intra si acelea de a propune echipa tehnica, respectiv antrenor si angajator, precum si aceea de a schimba tipul de antrenament, tipul de recuperare si de refacere, determinat de starea de sanatate a sportivului. Presedintele Traian Basescu semnaleaza ca nu intra in atributiile medicului de medicina sportiva propunerea antrenorului unei echipe sau, mai mult, a angajatorului.



De asemenea, presedintele sustine ca "textul trebuie sa distinga astfel incit activitatile de recuperare si de refacere ale sportivului sa ramana exclusiv in sarcina medicului, nu doar ca acesta sa le propuna si antrenorul sa decida". Tot astfel, arata seful statului, tipul de antrenament trebuie sa reprezinte responsabilitatea exclusiva a antrenorului, sarcina medicului fiind doar cea de a consilia echipa tehnica, voluntar sau la cererea acesteia, in privinta rezistentei sportivului la anumite tipuri specifice de efort.

Presedintele apreciaza ca legea contine elemente ce pot da nastere unor confuzii, deoarece textul prevede ca imbunatatirea tipului de activitate fizica a sportivului, deci stabilirea elementelor antrenamentului, este in sarcina medicului si nu in cea a antrenorului. De aceea, Traian Basescu propune ca prevederea art. 12 lit. A pct. d) sa fie reformulata in sensul consilierii de catre medic a echipei tehnice, voluntar sau la cerere, pentru imbunatatirea tipului de activitate fizica a sportivului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.