Africa isi revendica din nou intaietatea in recorduri legate de preistoria omenirii, printr-o descoperire a celor mai vechi bijuterii folosite de oamenii preistorici, datand de acum 82.000 de ani. Intr-o pestera calcaroasa din estul Marocului, arheol
Africa isi revendica din nou intaietatea in recorduri legate de preistoria omenirii, printr-o descoperire a celor mai vechi bijuterii folosite de oamenii preistorici, datand de acum 82.000 de ani. Intr-o pestera calcaroasa din estul Marocului, arheologii au descoperit fosilele unei cochilii perforate de melci, care erau utilizate pentru impodobirea unor coliere sau bratari, relateaza site-ul prestigioasei publicatii americane Scientific American. Pe teritoriul european, cele mai vechi obiecte de impodobit datau de acum 40.000 de ani. "Acest fapt claseaza podoabele din Pestera Porumbelului din Taforalt ca fiind mai vechi decat cele descoperite inainte in Algeria, Africa de Sud sau Palestina", a anuntat Ministerul Culturii din Maroc, prin intermediul unui comunicat de presa, citat de Scientific American.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.