Geoana ii spune si el pas lui Tariceanu
Presedintele PSD, Mircea Geoana, i-a telefonat liderului PNL, Calin Popescu Tariceanu, cand acesta se afla la Vila Lac 1, pentru a-i spune ca social-democratii sunt nemultumiti de declaratiile facute joi d
Geoana ii spune si el pas lui Tariceanu
Presedintele PSD, Mircea Geoana, i-a telefonat liderului PNL, Calin Popescu Tariceanu, cand acesta se afla la Vila Lac 1, pentru a-i spune ca social-democratii sunt nemultumiti de declaratiile facute joi de premier si nu mai vin la intalnire, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Conform surselor citate, Geoana i-a spus lui Tariceanu ca social-democratii sunt nemultumiti de faptul ca liderul PNL a declarat inainte ca intalnirea sa aiba loc ca liberalii nu au nimic de oferit social-democratilor si nu sunt dispusi sa faca "compromisuri" cu PSD. Mircea Geoana i-a transmis liderului PNL ca aceste declaratii i-au iritat pe social-democrati si ca, de aceea, nu mai vin la intalnirea programata la Vila Lac 1 si ca se mai gandesc daca vor mai avea vreo discutie cu liberalii, au precizat aceleasi surse.

Liderii PNL sosisera la Vila Lac 1 in jurul orei 13.30, pentru o intalnire cu liderii PSD, care fusese anuntata public de premierul Tariceanu. La aceeasi ora insa, liderii PSD - Mircea Geoana, Titus Corlatean si majoritatea vicepresedintilor partidului - se reunisera la sediul PSD din Kiseleff. Intalnirea social-democratilor a durat aproximativ o ora, iar la final surse din partid au declarat pentru MEDIAFAX ca acestia nu mai merg la intalnirea cu liberalii. Dupa cateva minute, liderii PNL au plecat de la Vila Lac 1.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, joi, ca in cursul dupa-amiezii liberalii vor avea o intalnire cu social-democratii, la Vila Lac 1, pentru a le prezenta punctul de vedere al PNL si a vedea cum se pozitioneaza PSD in raport cu actuala disputa politica. "Astazi dupa-amiaza (joi dupa-amiaza - n.r.), vom avea o discutie cu PSD pentru a le prezenta care este punctul nostru de vedere si pentru a afla cum se pozitioneaza ei in raport cu toata aceasta situatie de disputa si de conflict. Va trebui sa le spunem clar ca PNL considera ca cel mai important lucru este asigurarea progresului Romaniei, si nu mentinerea unei situatii de disputa", a declarat liderul liberal. El a precizat ca intalnirea cu social-democratii va avea loc la Vila Lac 1. Intrebat daca PNL are ceva de oferit PSD in schimbul sustinerii in Parlament a Cabinetului Tariceanu, seful Executivului a subliniat ca PNL nu face "compromisuri" cu PSD. "Nu avem o propunere pentru PSD. PNL nu este dispus sa faca compromisuri cu PSD", a afirmat premierul.De asemenea, liderul PNL a adaugat ca ar fi "hilara" situatia in care un eventual guvern PSD va fi sustinut de democrati si de presedintele Traian Basescu.
"E clar, nu exista posibilitatea intrarii PSD la guvernare alaturi de PNL", a mai spus Tariceanu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.