Cei care rateaza intrarea in examen, din cauza corigentelor, pot candida la locurile din scolile de arta si meserii (SAM). "Daca nu va promova Testele nationale, sau va avea corigente, nu inseamna ca drumul elevului este inchis. El poate sa dea concu
Cei care rateaza intrarea in examen, din cauza corigentelor, pot candida la locurile din scolile de arta si meserii (SAM). "Daca nu va promova Testele nationale, sau va avea corigente, nu inseamna ca drumul elevului este inchis. El poate sa dea concurs si sa participe la repartizarea computerizata pentru scolile de arta si meserii. Noi avem locuri multe la aceste scoli, care au profiluri foarte importante si atractive. La SAM sunt doi ani de studiu, dupa care elevul primeste un atestat profesional. Dar asta nu inseamna ca are barat drumul spre liceu. Exisa un an de completare, dupa care poate urma cursurile unui liceu, fara sustinerea Testelor nationale", ne-a precizat Banu.
Prima proba, pe 18 iunie
Prima proba a Testelor nationale are loc pe 18 iunie, la romana, apoi pe 19 iunie - la limba materna, pe 20 iunie - la matematica, iar pe 21 iunie - proba la alegere intre istorie si sau geografie. Rezultatele vor fi afisate pe 24 iunie, cand se depun si contestatiile - intre orele 16.00 si 20.00, iar rezultatele finale se vor afisa pe 28 iunie. Planul de scolarizare pentru clasa a IX-a de liceu cuprinde, pentru Bucuresti, 526 de clase cu 14.678 locuri, pentru care vor candida 14.926 de absolventi din acest an, la care se vor adauga circa 1.700 de elevi din zonele limitrofe Capitalei. Pentru SAM sunt aprobate 183 de clase cu 4.772 locuri. La acestea se adauga 974 de locuri la licee si SAM pentru candidatii rromi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.