Partidul Conservator va organiza duminica, 10 iunie,  ora 11:00, la Romexpo - sala Nicolae Titulescu, o reuniune ce are ca scop sprijinirea initiativei legislative a PC privind constituirea fondului de solidaritate sociala in
  Partidul Conservator va organiza duminica, 10 iunie,  ora 11:00, la Romexpo - sala Nicolae Titulescu, o reuniune ce are ca scop sprijinirea initiativei legislative a PC privind constituirea fondului de solidaritate sociala in favoarea pensionarilor cu venituri reduse. Conservatorii fac apel la toti pensionarii sa fie prezenti la aceasta reuniune pentru a-si exprima opiniile si pentru a semna in favoarea initiativei legislative a PC care va fi supusa martea viitoare votului Camerei Deputatilor ce este Camera decizionala. Proiectul PC a fost adoptat deja de Senat, iar marti, in Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor a fost respins prin votul a 12 parlamentari ai PD, PNL si UDMR. Semnaturile vor fi stranse de la pensionari pentru a determina plenul Camerei Deputatilor sa dea un vot favorabil proiectului de lege al PC. "Speram ca marti, in plen, parlamentarii vor fi constienti de importanta si necesitatea acestei initiative legislative si vor da un vot favorabil", ne-a declarat deputatul PC Daniela Popa. Potrivit proiectului conservatorilor, fiecare operator economic, persoana juridica, ar urma sa contribuie la fondul de solidaritate sociala cu 1% din profitul anual net pe o perioada de trei ani. Sumele acumulate la fondul de solidaritate sociala se constituie ca sursa a bugetului asigurarilor sociale de stat si ar urma sa fie folosite pentru cresterea pensiilor ce sunt in cuantum mai mic decat salariul minim pe economie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.