Acesta este textul autografului dat de Adrian Nastase presedintelui CJ Vrancea, Marian Oprisan, pe ultima sa carte. Cum are mai mult timp liber, cel putin deocamdata, Adrian Nastase a scris un op de vreo 600 de pagini intitulat "Romania europeana. Un
Acesta este textul autografului dat de Adrian Nastase presedintelui CJ Vrancea, Marian Oprisan, pe ultima sa carte. Cum are mai mult timp liber, cel putin deocamdata, Adrian Nastase a scris un op de vreo 600 de pagini intitulat "Romania europeana. Un proiect politic social-democrat", in care prezinta un proiect complementar de accelerare a dezvoltarii Romaniei. Vorbind despre cartea sa, Nastase a lasat de inteles ca ar putea reveni in prim-planul politicii: "Este nevoie de un efort de echipa. Si in ciuda tradarilor prin care am trecut, cred in continuare in nevoia de echipa. Nimeni nu poate realiza un proiect de unul singur, cel putin in plan politic". De altfel, la lansarea cartii au venit o serie intreaga de lideri marginalizati ai PSD. Intrebati fiind cum privesc posibilitatea intrarii PSD la guvernare, acestia au fost destul de rezervati. Sorin Oprescu a cerut ca decizia sa fie luata la nivelul conducerii partidului, nu de catre un cerc restrans. "Rezultatul de la referendum arata ca nu am reusit sa explicam destul de bine pozitia noastra. Daca mai gresim si de data asta - pa", a declarat Oprescu. Nici fostul secretar general al PSD, Miron Mitrea, nu a aratat prea mult entuziasm. "Intrarea la guvernare a PSD are foarte multe necunoscute. Dupa situatia din 2005, cred ca pozitia de partid de opozitie este cea care i se potriveste cel mai bine. Dar exista si oportunitatea de a prelua guvernarea, este usor mai delicata, dar poate fi luata in calcul", a spus Mitrea. Dar cel mai categoric a fost Marian Oprisan. "Eu voi spune ca PSD sa nu intre la guvernare, pentru ca ar insemna ca PSD sa plateasca factura dezastruoasa a guvernarii PNL-PD", a declarat Oprisan. Acesta are in comun cu Nastase problemele cu justitia, fapt care explica si dedicatia plina de empatie a lui Nastase privind o decizie de neincepere a urmaririi penale (NUP).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.