RECORD. Filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", prezentat miercuri seara la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) de la Sibiu, a adus in pavilionul din centrul orasului aproape o mie de spectatori, in timp ce alte cateva sute au ramas
RECORD. Filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", prezentat miercuri seara la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) de la Sibiu, a adus in pavilionul din centrul orasului aproape o mie de spectatori, in timp ce alte cateva sute au ramas pe dinafara, informeaza Mediafax. Pentru ca foarte multi sibieni nu au reusit sa vada filmul, organizatorii TIFF au hotarat sa il mai prezinte o data la sfarsitul saptamanii, iar intrarea sa fie libera. "Eu sper din toata inima ca spectatorii sa nu vina sa vada filmul doar din curiozitate sau doar pentru ca a luat un premiu", a spus Cristian Mungiu. (R.D.)

SANCTIUNE DE 25.000 LEI PENTRU OTV. In numai doua zile OTV a primit doua sanctiuni dure din partea Consiliului National al Audiovizualului. Dupa ce marti postul condus de Dan Diaconescu a fost sanctionat cu intreruperea emisiei timp de 10 minute pentru incalcarea prezumtiei de nevinovatie, a dreptului la imagine sau invadarea vietii privare, ieri membrii CNA au somat OTV pentru nerespectarea conditiilor afisarii textului sanctiunii referitoare la intreruperea emisiei cu 10 minute a postului si i-a dat o amenda de 25.000 lei pentru difuzare de informatii incorecte si date personale. (A.V.)

PREMIILE PROMETHEUS. Un juriu alcatuit din Andrei Plesu (presedinte), Livius Ciocarlie, Dumitru Avakian, Aurelia Mocanu si Alexandru Dabija i-a desemnat pe cei 24 de nominalizati pe anul 2007 ai Marilor Premii Prometheus, ajunse la editia a VI-a. Premiile acordate de Fundatia Anonimul pentru intreaga cariera si pentru debut au o valoare neta de 100.000 RON, respectiv 10.000 RON. Dintre personalitatile nominalizate pentru Opera Omnia fac parte Victor Rebengiuc, George Banu si Dumitru Tepeneag, iar distinctia pentru Opera Prima este disputata, printre altii, de Dorotheea Petre, Vasile Ernu si Irinel Anghel. Juriul va stabili finalistii - cate unul pentru fiecare sectiune - in septembrie, iar in  octombrie vor fi desemnati castigatorii. (C.D.)

INVITAT DE ONOARE. Franco Nero este, anul acesta, invitatul de onoare al  Festivalului International de Film Transilvania. El se alatura unor nume celebre ale cinematografului european, Annie Girardot si Vannesa Redgrave, carora, in editiile precedente ale festivalului, organizatorii le-au acordat "premiul pentru intreaga cariera oferit unei personalitati din cinematografia europeana". Renumitul actor, producator, scenarist si, mai nou, regizor italian Franco Nero va fi prezent la Sibiu, la proiectia unicului sau film de pana acum in calitate de regizor, "Forever Blues". Proiectia va avea loc in aceasta seara, de la ora 20:30, la Pavilionul CCE. (R. Grintescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.