Mai mult, presa locala vehiculeaza ideea potrivit careia tanara ar fi intretinut relatii sexuale si cu un profesor. Autoritatea de Sanatate Publica Alba nu a dorit sa ofere oficial nici o informatie despre acest caz, insa surse din cadrul institutiei
Mai mult, presa locala vehiculeaza ideea potrivit careia tanara ar fi intretinut relatii sexuale si cu un profesor. Autoritatea de Sanatate Publica Alba nu a dorit sa ofere oficial nici o informatie despre acest caz, insa surse din cadrul institutiei, citate de Mediafax, au confirmat faptul ca exista o ancheta epidemiologica in desfasurare. De asemenea, exista suspiciuni ca mai multi elevi au fost infestati cu o boala cu transmitere sexuala, insa nu s-a stabilit cu certitudine daca este vorba de o infectare cu virusul HIV. La randul sau, seful Inspectoratului Judetean de Politie Alba, comisarul sef Tudor Grindean, a declarat ca politistii s-au autosesizat si au demarat si ei o ancheta, in cursul zilei de ieri, dupa ce cazul a fost descoperit de jurnalisti. Totodata, Grindean a explicat ca nu poate oferi mai multe detalii pana ce nu vor fi terminate verificarile si a subliniat faptul ca legislatia prevede protectia persoanelor infectate cu HIV. Tudor Grindean a precizat insa ca fata poate fi pedepsita, potrivit legii, daca a infectat cu buna stiinta alte persoane cu o boala cu transmitere sexuala.
Eleva ar putea fi sanctionata
Daniel Tomoni, director Relatii Publice din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii, a precizat pentru ZIUA ca au fost informati despre cazul elevei de catre inspectorul scolar din Alba Iulia. Tomoni a precizat, de asemenea, ca "fiind vorba de o suspiciune de infestare cu HIV, intai, trebuie sa elucideze lucrurile Autoritatea de Sanatate Publica din Alba. Intre timp se pot lua masuri pe plan local de catre Inspectoratul Scolar Judetean(...). Trebuie sa verifice comportamentul acelei eleve, rezultatele la invatatura, daca are o reputatie proasta sau buna in mediul in care se misca". Intrebat daca eleva ar putea fi sau nu exmatriculata, Tomoni a explicat ca "exista niste legi clare cu privire la elevii seropozitivi. Nu se pune problema exmatricularii, dar exista sanctiuni in cazul in care eleva i-a infestat cu buna stiinta pe colegii ei". Seful Inspectoratului Scolar Alba, Cornel Sandu, a declarat ca oficial nu a fost informat despre acest caz nici de conducerea scolii in cauza si nici de Autoritatea de Sanatate Publica Alba. Conducerea liceului in care invata adolescenta a refuzat, ieri, sa comenteze acest subiect. Mai mult, Monitorul de Alba sustine ca incidentul este "confirmat indirect si de atitudinea personalului din liceu, care incearca totusi sa invoce necesitatea integrarii bolnavilor de HIV in comunitati. Prudenta este insa cuvantul de ordine in toata aceasta poveste. Paradoxal, singurii care nu stiu despre acest caz sunt cei din conducerea liceului". Nici diriginta elevei suspectata ca ar fi infectat mai multi colegi cu HIV, nu este de gasit. Jurnalistii din Alba Iulia au incercat sa o contacteze, insa profesoara a deconectat telefonul fix si nu s-a mai prezentat la orele de curs.
Cu frica in san
Cazul s-a raspandit insa cu repeziciune printre elevii din Alba Iulia, existand numeroase variante deformate ale povestii. Unii dintre elevi sustin chiar ca ar exista foarte multi tineri care au intretinut raporturi sexuale cu eleva respectiva, insa nu vor sa recunoasca, temandu-se de consecinte. Tanara in varsta de 15 ani, din Barabant, a pus pe jar intregul liceu din Alba Iulia. Din informatiile furnizate de presa locala, adolescenta, infectata cu virusul HIV, a facut sex neprotejat cu mai multi colegi si, se pare, chiar si cu un profesor. Cand a realizat ca poate fi trasa la raspundere, speriata de consecinte, tanara ar fi mers la Politie unde a reclamat ca a fost violata. Ulterior, oamenii legii au stabilit ca lucrurile nu stau asa cum le prezinta eleva, dar ancheta politistilor a starnit agitatie in randul colegilor fetei care au dat buzna la un laborator de analize medicale, asteptand acum cu sufletul la gura rezultatele testelor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.