Contractul de privatizare a companiei Electrica Muntenia Sud va fi semnat, astazi, cu grupul italian Enel, la sediul Guvernului, a anuntat Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Semnarea contractului va fi urmata de declaratii al
Contractul de privatizare a companiei Electrica Muntenia Sud va fi semnat, astazi, cu grupul italian Enel, la sediul Guvernului, a anuntat Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Semnarea contractului va fi urmata de declaratii ale ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, ale presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, si ale presedintelui Enel SpA, Fluvio Conti.
Contractul a fost avizat la 9 mai de comisia pentru coordonarea procesului de privatizare condusa de ministrul Vosganian. "Forma finala a contractului a fost acceptata de Enel, care ne-a trimis un raspuns, in acest sens, la inceputul acestei saptamani", au adaugat sursele citate.
"Ulterior transferului dreptului de proprietate asupra pachetului majoritar de actiuni in Electrica Muntenia Sud SA catre Enel SpA., Electrica SA are un drept de optiune de vanzare, potrivit caruia Electrica SA este indreptatita sa solicite si sa obtina de la Enel SpA, preluarea dreptului de proprietate asupra actiunilor, pe care Electrica SA le va detine in
Electrica Muntenia Sud SA la momentul exercitarii optiunii de vanzare, la termenul si in conditiile stabilite prin contractul de privatizare, precum si de legislatia privatizarii in vigoare la momentul exercitarii acestui drept", mai mentioneaza proiectul AVAS. Potrivit acestuia, pretul de cumparare al actiunilor existente se ajusteaza dupa transferul dreptului de proprietate.
"In cazul in care Fondul Proprietatea isi exercita dreptul de preferinta si subscrie actiuni pentru mentinerea cotei de participatie la capitalul social al Electrica Muntenia Sud SA, cumparatorul are dreptul de a subscrie un numar suplimentar de actiuni pentru a-si mentine o cota de participatie la capitalul social de maximum 67,5%, in conditiile contractului de privatizare", mai prevede respectivul proiect. Enel s-a angajat fata de AVAS sa faca public acest contract, dupa finalizarea tranzactiei.
Grupul italian a fost desemnat in vara anului trecut castigator al procesului de privatizare a celei mai mari filiale a companiei Electrica, dupa ce a oferit 820,099 milioane de euro pentru preluarea a 67,5% din actiuni.
Enel va cumpara direct de la Electrica 50% din actiuni, urmand sa dobandeasca 67,5% din companie dupa ce va subscrie noi titluri in cadrul unei majorari de capital. La inceputul acestui an, AVAS a prelungit cu 180 de zile, pana la 17 iulie, valabilitatea ofertei de vanzare a pachetului majoritar de actiuni la EMS.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.