Persoanele ale caror bunuri au fost confiscate de regimul comunist ar putea fi despagubite in numerar, in limita unui plafon de 500.000 de lei, in transe de cel mult 100.000 de lei pe an, daca opteaza pentru aceasta varianta in loc sa primeasca actiu
Persoanele ale caror bunuri au fost confiscate de regimul comunist ar putea fi despagubite in numerar, in limita unui plafon de 500.000 de lei, in transe de cel mult 100.000 de lei pe an, daca opteaza pentru aceasta varianta in loc sa primeasca actiuni la Fondul Proprietatea.
Presedintele Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea, Alexandru Paunescu, a declarat ca proiectul de act normativ pentru modificarea legislatiei privind Fondul a fost finalizat si a intrat in procedura de avizare, discutii urmand sa mai aiba loc pe marginea anexei care include companiile din portofoliu.
Ministerul Finantelor, alaturi de alte institutii, a prezentat la inceputul lunii februarie, pentru dezbatere publica, un proiect de ordonanta privind Fondul Proprietatea, care prevede ca persoanele ale caror bunuri au fost confiscate de regimul comunist ar putea fi despagubite atat sub forma de actiuni la Fond cat si in numerar, in limita a 200.000 euro. Proiectul de ordonanta continea o serie de variante pentru valorificarea titlurilor de despagubire primite de cei indreptatiti.
Una dintre variantele aduse in discutie, in luna februarie, de Sebastian Vladescu, fostul ministru al Finantelor, este aceea ca despagubirile de mica valoare pentru persoanele indreptatite sa primeasca actiuni la Fondul Proprietatea sa fie achitate exclusiv sub forma de titluri de stat. Ordonanta de urgenta care reglementeaza modul de functionare a Fondului Proprietatea este in lucru de mai multe luni, fara sa fi fost prezentata Guvernului spre aprobare.
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat saptamana trecuta ca ordonanta care modifica legislatia aferenta Fondului Proprietatea va fi discutata in Guvern pana la jumatatea lunii iunie. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.