In urma unei reforme adoptate in consiliul de ministri de la Viena, tinerii austrieci vor putea sa-si manifeste dreptul electoral inca de la virsta de 16 ani. Guvernul de coalitie intre conservatori si social-democrati a elaborat de la inceputul aces
In urma unei reforme adoptate in consiliul de ministri de la Viena, tinerii austrieci vor putea sa-si manifeste dreptul electoral inca de la virsta de 16 ani. Guvernul de coalitie intre conservatori si social-democrati a elaborat de la inceputul acestui an o serie de reforme, printre care si cea privind noile limite de virsta in cadrul sistemului politic.

La inceputul acestei saptamini, legea cu privire la tinerii votanti a trecut si de parlament. Cetatenii austrieci vor avea dreptul de a fi alesi de la 18 ani. Durata mandatului legislaturii va fi de asemenea extinsa de la patru la cinci ani. In continuare insa, candidatura la presedintie va fi conditionata de virsta de 35 de ani. (A.C.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.