Un asistent de la Universitatea de Arhitectura sustine ca a fost legat cu catuse si batut crunt de politistii Sectiei 22 din Bucuresti. Conducerea Politiei Capitalei a ordonat o ancheta pentru a-i identifica pe agresori.

Serban Marinescu, un tinar asistent de la Universitatea de Arhitectura din Bucuresti, sustine ca a fost batut de politisti chiar in sediul Sectiei 22 din Capitala, in dimineata zilei de simbata, 2 iunie, in jurul orei 4.30. S-a intimplat cind se intorcea de la o petrecere din cartierul Rahova.

„Am luat un taxi impreuna cu un prieten, Dragos Fratila, si, la destinatie, in cartierul Drumul Taberei, m-am certat cu soferul pentru ca acesta nu mi-a dat restul, sustinind ca nu are. Prietenul coborise, iar eu am ramas in masina. Atunci taximetristul s-a enervat, mi-a aruncat banii, iar in scurt timp a demarat cu usa deschisa", povesteste Marinescu.

Arhitectul a telefonat firmei de taximetrie Mondial, unde a reclamat ca este dus cu masina impotriva vointei sale. „Taximetristul m-a dus la Sectia 22. Am vrut sa depun plingere pentru ca am ajuns acolo cu forta. Politistii m-au impins pe scari, m-au lovit si m-au fortat sa intru in sectie. Am fost imobilizat cu catuse, timp in care ma loveau cu pumnii si picioarele. Au prins catusele de scara si mi-au reprosat ca miros a alcool. Mi-am sunat apoi prietenii care m-au gasit plin de singe", isi aminteste Marinescu.

Dragos Fratila, amicul care a coborit din taxi inainte ca soferul sa porneasca „cu scirtiit de roti si cu usile deschise", spune ca a anuntat prietenii ca Serban a fost rapit. Intre timp, acesta din urma i-a spus telefonic ca a fost batut de trei politisti. „Am mers la Sectia 22 si l-am gasit legat de balustrada. Era plin de singe. Dana Anghel, prietena lui Serban, a ramas cu el, iar eu am plecat dupa un avocat", a mai spus Dragos. Cei doi prieteni i-au pozat cu telefonul mobil pe Serban Marinescu, plin de singe, in timp ce statea legat cu catusele de balustrada, si pe unul dintre cei trei politisti agresori ale caror nume nu le stiu.

Dana Anghel a confirmat si ea cele spuse de Dragos: „Am sunat la 112 si am anuntat ca prietenul meu a fost rapit de un taximetrist. Mi-a raspuns operatorul 20 care nu m-a luat in serios. M-a intrebat «Ce virsta are?» si cind i-am spus ca are 28 de ani mi-a raspuns: «E baiat mare, se descurca si singur!»". Ea a mai spus ca Serban a sunat-o sa vina la Sectia 22 pentru ca a fost batut de trei politisti. Dupa ce a terminat convorbirea cu prietenul ei, a sunat pentru a doua oara la 112. I-a raspuns operatorul 42. „Nu e batut nimeni. Mergeti sa vedeti si vorbim", i-ar fi raspuns acesta.

Serban Marinescu a mers la medicii legisti pentru a face dovada ca a fost batut in Sectia 22 si a depus o plingere ieri la Parchetul de pe linga Judecatoria Sectorului 6, dar nu si la Politia Capitalei. Din acest motiv, politistii spun ca asteapta reclamatia acestuia pentru a lua masuri impotriva celor vinovati. Conducerea Politiei Capitalei a sesizat Serviciul Inspectie Interna pentru a-i identifica pe politisti si pentru clarificarea situatiei.

Informatii despre cum poate fi reclamat un abuz fizic al politistilor, pe www.cotidianul.ro/select