In timpul caniculei se dezvolta in lactate, dar si in tot ce e proteina o serie de bacterii. Asa cum explica prof. dr Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase "M. Bals", aceste bacterii activate de canicula fabrica toxine. T
In timpul caniculei se dezvolta in lactate, dar si in tot ce e proteina o serie de bacterii. Asa cum explica prof. dr Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase "M. Bals", aceste bacterii activate de canicula fabrica toxine. Toxina se fixeaza pe celulele tubului digestiv si ii da acestuia comenzi gresite. Pacalite de toxinele produse de bacterii, celulele tubului digestiv, in loc sa-si indeplineasca misiunea normala, aceea de a absorbi apa, produc apa si apar scaune diareice apoase, insotite de febra, cu alte cuvinte, diagnosticul este de toxiinfectie alimentara.

Cei mai vulnerabili la aceste boli ale caniculei sunt copiii mici, cuprinsi adesea de boala diareica. In astfel de ocazii nefericite sunt necesare ceaiuri, dar ceaiuri obligatoriu cu zahar. Zaharul se pune de la inceput in ceai, astfel incat fierberea sa se faca cu zaharul in infuzie. In caz de boli diareice se folosesc si saruri de rehidratare orala, care au glucoza pe langa elementele sodiu si potasiu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.