Dupa trei luni de scadere, rezerva de valuta a BNR a revenit pe crestere in mai, cu un plus de 525,5 mil. de euro, atingand un nivel de 21,938 mld. de euro, recuperand scaderile din perioada februarie - aprilie. Potrivit unui comunicat al bancii cent
Dupa trei luni de scadere, rezerva de valuta a BNR a revenit pe crestere in mai, cu un plus de 525,5 mil. de euro, atingand un nivel de 21,938 mld. de euro, recuperand scaderile din perioada februarie - aprilie. Potrivit unui comunicat al bancii centrale, intrarile au fost de 922,2 mil. de euro, iar iesirile de 396,7 mil. de euro. Astfel, valoarea rezervelor a depasit nivelul de la finele lunii ianuarie, de 21,7 mld. de euro, intrucat avansul din mai a fost mai mare decat reducerile insumate de circa 292 mil. de euro din februarie, martie si aprilie. Rezerva de aur s-a mentinut la 104,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a redus usor, la 1,643 mld. de euro, ceea ce face ca rezervele internationale ale bancii centrale sa se situeze la peste 23,58 mld. de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.