Profitul net al TNK-BP International, a treia mare companie petroliera din Rusia, detinuta in proportie de 50% de grupul britanic BP, a urcat anul trecut cu 40%, la 6,629 de mld. dolari, ca urmare a vanzarilor de active si a controlului eficient al c
Profitul net al TNK-BP International, a treia mare companie petroliera din Rusia, detinuta in proportie de 50% de grupul britanic BP, a urcat anul trecut cu 40%, la 6,629 de mld. dolari, ca urmare a vanzarilor de active si a controlului eficient al costurilor, transmite Reuters, preluata de Mediafax. Vanzarile totale ale companiei au crescut anul trecut cu 18%, la 35,512 mld. dolari, iar veniturile cu 11%, la 24,66 mld. dolari. Avansul mai lent al veniturilor a fost determinat de majorarea taxelor de export si a accizelor platite cu 35%, respectiv 58%, la 10,1 mld. dolari, respectiv 765 de mil. dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.