In cadrul intalnirii, sefii DNA si DIICOT au aratat ca, desi cadrul legal permite procurorilor sa procedeze personal la interceptarea si inregistrarea comunicatiilor efectuate prin telefon sau prin orice mijloace electronice de comunicare, Ministerul
In cadrul intalnirii, sefii DNA si DIICOT au aratat ca, desi cadrul legal permite procurorilor sa procedeze personal la interceptarea si inregistrarea comunicatiilor efectuate prin telefon sau prin orice mijloace electronice de comunicare, Ministerul Public nu detine suportul tehnic pentru executarea acestui tip de activitati, acestea realizandu-se de structuri specializate. La randul lor, membrii Comisiei au expus obiectul de activitate al forului, cu mentiunea ca nu vizeaza dosare concrete si nici activitati desfasurate in mod particular de anumiti procurori sau unitati concrete de parchet.
Totodata, procurorul general a prezentat cadrul legal de realizare a interceptarii si inregistrarilor comunicatiilor. Intalnirea a avut loc la invitatia procurorului general Laura Codruta Kovesi. In perioada urmatoare, Comisia parlamentara va solicita Ministerului Public date si informatii care sa contribuie la clarificarea tuturor aspectelor care fac obiectul activitatii acesteia. La intalnire au participat senatorii Cristian Diaconescu, Radulescu Cristache, Ion Vasile, Ilusca Daniel, Verestoy Attila si deputatul Calimente Mihaita.
CSM a hotarat, in 24 mai, ca procurorii nu pot fi citati si obligati sa se prezinte in calitate de martori in fata comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constitutionale, fac parte din autoritatea judecatoreasca. Seful Comisiei, Cristian Diaconescu, a spus ca parlamentarii s-au deplasat la sediul Parchetului General pentru ca procurorii "considera ca, din punctul de vedere al protectiei drepturilor si libertatilor autoritatii judecatoresti, ar fi mai util ca Parlamentul sa se deplaseze la o astfel de institutie". (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.