Philip O Ceallaigh (foto) este irlandez. Din 2000 s-a stabilit in Bucuresti, unde a lucrat ca scriitor independent, editor si translator. A fost singurul irlandez care a muncit ilegal pe un santier din Romania.

Cartea sa de debut, aparuta in urma cu un an la prestigioasa Editura Penguin, a fost tradusa in colectia "Biblioteca Polirom" si va fi lansata la Bookfest (sambata, ora 15:30), in prezenta autorului. "Insemnari dintr-un bordel turcesc" - Romania vazuta prin ochii unui irlandez din cartierul Titan a fost  considerat de criticii britanici "cel mai bun debut al ultimilor ani".

Este o colectie de 19 povestiri, cu care a castigat premiul Rooney pentru Literatura Irlandeza, Glen Dimplex New Writers Award si elogiile criticilor britanici si americani, care nu s-au sfiit, totusi, sa se recunoasca putin depasiti de lumea imaginata de autor. Si asta pentru ca realitatea pe care o descriu cele mai multe dintre povestirile sale este perioada tulbure a tranzitiei de la nicaieri spre nicaieri in care pare sa se fi impotmolit Romania postcomunista.