Patronul clubului FC Arges, Cornel Penescu, si-a facut cadou, pentru a mai indulci din amaraciunea retrogradarii, un Maybach 62 S de ultima generatie (vezi foto), care a costat aproximativ 650.000 de euro. Maybach-ul lui Penescu are un motor cu 12 cilindri, 612 cai putere, atinge 100 km/h in 5,2 secunde si este limitata electronic la 250 km/h. "Este cea mai tare masina la ora actuala si imi va fi adusa la Pitesti la inceputul saptamanii viitoare", spune Penescu. Fratele sau, Ilie Penescu, si-a achizitionat, la rindul lui, un automobil marca Mercedes-McLaren SLR, care a costat 500.000 de euro si atinge o viteza de 332 km/h.

Gigi Becali nu se ami poate lauda acum ca are cea mai scumpa masina din Romania, el cumparindu-si Maybach-ul cu 500.000 de euro "Mi-am luat-o ca sa dovedesc ca am bani si sa le fac in ciuda tuturor dusmanilor, care ma cred analfabet", se lauda Becali dupa achizitionarea limuzinei, aluzie facind la varul sau Giovanni, care avea inca de pe atunci un Rolce Royce Phantom, desi acesta era doar unul dintre cei peste 300 de proprietari de automobile de lux din Romania la acea data. Inaintea lui Becali, Ion Tiriac a avut un Maybach, e drept o versiune mai veche a marcii, Maybach 57, cu care s-a plimbat pe timpul Olimpiadei de la Atena, nemultumit de automobilul pus la dispozitie de organizatorii greci presedintelului COR.

Primele manevre cu masina i-au dat ceva batai de cap finatorului Stelei, deoarece Maybach-ul inamtriculat in Germania dispunea de comenzi si de instructiuni vocale doar in engleza si germana. Cartea tehnica a limuzinei are 315 pagini, iar specialistii sustin ca proprietarului ii sint necesare cel putin zece zile sa invete cum sa foloseasca toate sistemele de navigare cu care este dotat modelul.

Vezi cum repara Gigi Becali limuzina de 500.000 de euro cu levierul

http://www.haioase.net/filmulete/gigi-becali-repara-maybach-1044.htm