Orange Romania va lansa serviciile 3G+ in 10 orase, din 25 iunie, marind astfel viteza de transfer al datelor mobile pentru clientii actuali ai serviciilor 3G/EDGE la 3,6 Mbps, fara sa creasca tarifele, a anuntat marti operatorul de telefonie mobila.
Orange Romania va lansa serviciile 3G+ in 10 orase, din 25 iunie, marind astfel viteza de transfer al datelor mobile pentru clientii actuali ai serviciilor 3G/EDGE la 3,6 Mbps, fara sa creasca tarifele, a anuntat marti operatorul de telefonie mobila. Serviciul 3G al Orange Romania numara in prezent 400.000 de clienti. Compania isi propune dublarea numarului de clienti 3G pana la sfarsitul anului, potrivit directorului comercial, Thierry Millet. Compania nu a precizat ce orase vor beneficia de serviciile 3G+, un anunt oficial in acest sens urmeaza sa fie facut saptamanile urmatoare. Orange a lansat serviciile 3G in iunie 2006. Compania a introdus tehnologia de transfer de date EDGE (numita si 2,75G) la inceputul anului 2005, in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Brasov. In mai 2006, tehnologia EDGE a Orange a devenit disponibila in toate orasele resedinta de judet si in zona litoralului. Tehnologia 3G+ (cunoscuta si sub numele de 3,5G sau HSDPA) ofera viteze teoretice de pana la sapte ori mai rapide decat 3G, pana la un maximum posibil de 14 Mbps. Compania de servicii de telefonie mobila Orange este lider de piata in Romania, cu peste 8,2 mil. de clienti la sfarsitul primului trimestru al anului 2007. Orange face parte din grupul France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, care are aproape 160 mil. de clienti pe cinci continente.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.