Grupul japonez Hitachi si producatorul american de software Oracle vor comercializa in China un model special de etichete, care include un cip de dimensiuni reduse, destinat identificarii bunurilor contrafacute, a anuntat cotidianul Nikkei, citat de
Grupul japonez Hitachi si producatorul american de software Oracle vor comercializa in China un model special de etichete, care include un cip de dimensiuni reduse, destinat identificarii bunurilor contrafacute, a anuntat cotidianul Nikkei, citat de Reuters. Piratarea bunurilor protejate de legile proprietatii intelectuale reprezinta o sursa de tensiuni intre China si partenerii comerciali ai statului asiatic, iar guvernul chinez adopta masuri pentru a reduce numarul contrafacerilor.
Companiile preconizeaza o crestere a cererii pentru etichetele cu circuit integrat, in cazul mai multor tipuri de produse, inclusiv voucherele, bunurile de lux si produsele electrocasnice, fara a oferi o sursa a informatiilor. Oficiali ai Hitachi si ai Oracle nu au putut fi contactati imediat pentru comentarii.
Etichetele cu circuit integrat sunt cipuri de dimensiuni reduse care stocheaza informatiile de baza despre un bun, precum locatia unde a fost realizat si compania producatoare.
Un dispozitiv de citire poate fi utilizat pentru localizarea produsului, precum si pentru a verifica autenticitatea acestuia. Etichetele vor fi produse de Hitachi, pretul de vanzare fiind estimat la 10 yeni (0,08 dolari), potrivit Mediafax.
Etichetele vor fi utilizate si pentru biletele de intrare la evenimente importante, precum Olimpiada de la Beijing, din 2008, sau World Expo, care va fi organizata la Shanghai, in 2010. Etichetele vor fi incorporate in bilete, prevenind astfel vanzarea unor falsuri, potrivit Nikkei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.