Presedintele PSD, Mircea Geoana, s-a intalnit, marti seara, cu presedintele Traian Basescu si cu liderii PD, iar miercuri dimineata a avut o discutie scurta cu premierul Calin Popescu Tariceanu, pe tema sustinerii Guvernului.

Surse parlamentare au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca presedintele PSD, Mircea Geoana, a avut, marti seara, o intalnire cu Traian Basescu si cu liderii PD, care s-a prelungit pana tarziu in noapte.Potrivit surselor citate, Traian Basescu le-ar fi promis social-democratilor prezenti la reuniune un Guvern PSD, eventual condus de Mircea Geoana, conditia principala pusa de seful statului fiind aceea de a-l debarca pe premierul Calin Popescu Tariceanu. Basescu si PD i-au garantat lui Geoana ca vor sustine din umbra un asemenea guvern, fara sa-si asume aceasta apropiere politica.Aceleasi surse au mai relatat ca seful statului le-ar mai fi spus social-democratilor ca PD va sustine Guvernul PSD daca, la nivel local, sefii deconcentratelor care provin din PD nu vor fi schimbati din functii, iar prefectii propusi de PD sa beneficieze de sprijinul financiar total al Guvernului.

SI CU TARICEANU. Geoana si-a continuat turul de forta al negocierilor azi dimineata, cand s-a intalnit, pentru aproximativ 10 minute, cu premierul Tariceanu.
Potrivit surselor parlamentare, Geoana i-ar fi solicitat liderului PNL nu mai putin de sapte posturi de ministru in Cabinetul Tariceanu, precum si asumarea publica a apropierii dintre cele doua formatiuni, in schimbul sustinerii parlamentare, varianta greu de acceptat.Tinand cont de refuzul majoritatii liberalilor in acest caz, Tariceanu a respins "oferta" PSD.