Democratii sint suspectati ca au „mituit" parlamentari ca sa obtina numarul de semnaturi necesare.

In sedinta Birourilor Permanente de luni, raspunzind acuzatiilor ca PD ar fi facut presiuni asupra unor semnatari, vicepresedintele PD Ioan Oltean a negat, dar a facut o afirmatie care a generat un nou scandal. „Noi am facut eventual oferte, poate am oferit ceva acestor oameni ca sa semneze, dar in nici un caz nu am facut presiunile pe care le evoca aici o parte dintre participantii la sedinta".

Plecind de la aceasta afirmatie, deputatul PNL Relu Fenechiu a cerut ieri, intr-o declaratie politica, „sesizarea Comisiei juridice" pentru analiza afirmatiilor lui Oltean, precum si a implicatiilor de natura juridica a acestora si „demararea de urgenta a unei anchete interne a Parlamentului", pentru a verifica modalitatea de stringere a unor semnaturi.

In replica, Ioan Oltean ne-a declarat ca afirmatia sa reflecta doar o „posibilitate sau alternativa" si ca demonstra ca PD nu a facut presiuni. „Eu nu am negociat nimic, nu stiu, poate celor care au semnat li s-a promis sprijin in sustinerea unor legi, poate altceva, nu stiu", ne-a spus Oltean. Tot ieri, PC a anuntat ca unuia dintre semnatari, Tudor Constantin (ex-PC), i s-a propus candidatura la primaria municipiului Calarasi.