Ministrii de Finante din UE au dat unda verde Maltei si Ciprului, pentru a se alatura zonei euro de la 1 ianuarie 2008, a declarat pentru Reuters ministrul cipriot de Finante, Michalis Sarris, preluata de NewsIn. Aprobarea intrarii celor doua insule
Ministrii de Finante din UE au dat unda verde Maltei si Ciprului, pentru a se alatura zonei euro de la 1 ianuarie 2008, a declarat pentru Reuters ministrul cipriot de Finante, Michalis Sarris, preluata de NewsIn. Aprobarea intrarii celor doua insule in zona euro de catre cei 27 de ministri de Finante reprezinta o mutare asteptata, dupa ce Comisia Europeana a anuntat luna trecuta ca Malta si Cipru indeplinesc toate criteriile pentru a abandona lirele nationale in favoarea euro. Cipru si Malta vor aduce 1,2 milioane de locuitori si o contributie de 0,2% la economia zonei euro in valoare de 8 mii de miliarde de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.