Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu anunta lansarea la tranzactionare a derivatelor ce au ca active suport actiunile Turbomecanica Bucuresti, respectiv Transelectrica Bucuresti. Noile instrumente sunt: contractele futures si options pe actiunile Turbomecanica cu simbolul DETBM, respectiv OPDETBM si contractele futures si options pe actiunile Transelectrica cu simbol DETEL si OPDETEL.
Tranzactionarea acestor produse a fost aprobata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare care a remis bursei sibiene certificatele de inregistrate cu numerele 55-58 din data de 30.05.2007.
Contractele futures si options pe actiunile Turbomecanica vor fi lansate spre tranzactionare incepand cu data de 1 iulie, simultan cu derivatele pe aur, iar cele pe actiunile Transelectrica din data de 1 octombrie.
a€žIn conditiile in care unul din argumentele constituirii unei piete de capital mature si puternice este existenta unui numar cat mai mare de emitenti, bursa din Sibiu se aliniaza acestei directii si isi imbunatateste constant oferta, astfel incat investitorii sa beneficieze de mijloace moderne de plasament, care sa acopere o arie cat mai extinsa. Speram ca aceste contracte vor contribui la cresterea lichiditatii bursei din Sibiu", a declarat presedintele BMFMS, dl. Teodor Ancuta.
Noile contracte futures si options vor avea scadente la 3 si 6 luni, iar marimea unui contract reprezinta echivalentul a 1.000 de actiuni.