Grupul Intel, care este cel mai mare producator de cipuri din lume, distribuie de mult timp laptopuri pentru copii din statele in curs de dezvoltare, insa pana in acest moment nu s-a implicat in productia in masa, dupa cum a facut-o grupul One Laptop
Grupul Intel, care este cel mai mare producator de cipuri din lume, distribuie de mult timp laptopuri pentru copii din statele in curs de dezvoltare, insa pana in acest moment nu s-a implicat in productia in masa, dupa cum a facut-o grupul One Laptop Per Child Foundation (Fundatia Un Laptop Pentru Fiecare Copil - OLPC).
Laptopul de cost redus produs de Intel si Asustek va fi foarte asemanator unui laptop normal, in timp ce initiativa OLPC ofera laptopuri de platic verde cu alb, destinate in special copiilor, ce poate fi alimentat prin rotirea unei manivele atunci cand nu poate fi alimentat prin curent.
Aceste laptopuri costa aproximativ 180 de dolari.
Fata de eforturile precedente ale Intel, care avea in mare parte drept clienti doar guvernele, modelul Asustek are drept obiectiv ocuparea pietei de larg consum, prin canalele conventionale, a declarat pentru Reuters directorul de marketing global al Asustek, Sunny Han, prezent la salonul informational Computex.
Acest model de laptop, produs de Intel si Asustek, va costa aproximativ 199-299 dolari. Initiativa Asustek vine dupa ce fundatia OLPC a declarat in cursul lunii trecute ca va demara procesul de livrare a milioane de laptopuri incepand cu luna octombrie.
Acesta reprezinta cel mai ambitios proiect al fundatiei, de a oferi acest laptop, despre care analisti cred ca ar putea revolutiona industria informationala din statele in curs de dezvoltare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.