Un incendiu puternic a izbucnit marti pe platforma Mittal Steel Galati, la o conducta de transport al gazului de cocs, in zona laminoarelor. Focul a fost stins dupa patru ore.

Pompierii, care au fost sunati la ora 10.30, au intervenit cu 12 masini. „Intensitatea incendiului a fost diminuata, dupa ce au fost inchise vanele de la capetele conductelor. In continuare scapa insa gaze de cocs din cauza slabei etanseitati a vanelor, iar in momentul de fata, flacara masoara aproximativ un metru, fata de 10-12 metri, cit masura la inceput", a declarat marti dupa-amiaza Viorel Zaharia, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati, care a precizat ca a fost introdus azot pe conducte.

La jumatate de metru de conducta la care a izbucnit incendiul se afla o alta conducta prin care circula gaz de furnal, iar la aproximativ sapte-opt metri de acestea exista o alta conducta de oxigen. Pe durata interventiei, angajatii din zona afectata au fost evacuati.

Cauza incendiului ar putea fi o fisura intr-o conducta, potrivit purtatorului de cuvint al Mittal Steel Galati, Dorin Dumitrescu. „Din primele cercetari, s-ar putea ca incendiul sa fi fost provocat de o fisura din conducta de gaz de cocs, dar urmeaza sa se pronunte specialistii din domeniu in aceasta privinta. Dupa izbucnirea focului, s-a decis limitarea fluxului de gaz de cocs si injectarea de azot in ambele capete ale conductei. Dat fiind faptul ca azotul nu arde, s-a contribuit astfel la lichidarea focului", a spus Dorian Dumitrescu, citat de MEDIAFAX.