HP a obtinut licenta pentru tehnologia care va crea nano-dispozitive, ceea ce inseamna ca generatia urmatoare de cipuri o sa aiba o capacitate mai mare. Tehnologia presupune un proces numit litografiere nanoimprint - o metoda prin care se inscription
HP a obtinut licenta pentru tehnologia care va crea nano-dispozitive, ceea ce inseamna ca generatia urmatoare de cipuri o sa aiba o capacitate mai mare. Tehnologia presupune un proces numit litografiere nanoimprint - o metoda prin care se inscriptioneaza in mod literal schemele de circuite mai mici de 50 de atomi pe un substrat. Cercetatorii de la HP Labs au creat tehnologia NIL patentata, ce a permis fabricarea circuitelor prototip cu o dimensiune de 15 nanometri - aproximativ 1/3 din dimensiunile celor mai avansate circuite, care vor fi disponibile pentru comercializare anul acesta. Imediat ce NIL este creat, copiile vor putea fi inscriptionate rapid, fara costuri mari, asa cum se realizeaza inscriptionarea CD-urilor. Tiparul este apoi umplut cu metal in spatiile pentru circuite. HP a inregistrat aceasta tehnologie la Nanolithosolutions, Inc., din Carlsbad, California, care a dezvoltat un instrument bazat pe tehnologia HP. Acest instrument este format dintr-un modul utilizat pentru crearea unor tipare pentru circuite si tranzistori pe un substrat. Instrumentul transforma dispozitivul "mask aligner" intr-o masina NIL de mare rezolutie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.