Morcovii, rosiile si caisele, toate contin betacaroten (provitamina A). Aceasta este o substanta recunoscuta pentru proprietatile sale de a proteja pielea impotriva efectelor nocive ale razelor solare.

Betacarotenul este specificat pe o mare parte din etichetele cremelor fotoprotectoare. Aceeasi substanta se afla in multe suplimente nutritive destinate protectiei pielii impotriva razelor ultraviolete (UV). Studii recente demonstreaza totusi ca acumularea de betacaroten in piele nu o protejeaza total de efectele nocive ale soarelui. Din acest motiv, institute specializate din Franta recomanda ca pe ambalajul produselor ce contin aceasta substanta sa fie specificat ca ele nu sunt suficiente pentru o zi intreaga la plaja.

Totusi, exista o solutie pentru persoanele care isi doresc sa evite efectul de imbatranire precoce produs de razele solare. Este vorba despre germenii de grau, care reprezinta o sursa de antioxidanti, in special de vitamina E, care protejeaza pielea. De asemenea, germenii de grau contin vitamina B, care ajuta la intretinerea podoabei capilare.
Germenii de grau sunt o sursa importanta de calciu si de magneziu, de aceea sunt recomandati in special femeilor interesate nu doar de frumusetea pielii, dar si de a se mentine in forma.