"Acest judecator a cerut solutionarea problemei si, astfel, a suspendat fuziunea. Practic, a cerut sa solutionam situatia favorabil cererii Aviatiei Utilitare. Insa, trebuie stiut faptul ca acest teren a fost deja acordat, prin hotarare definitiva a
"Acest judecator a cerut solutionarea problemei si, astfel, a suspendat fuziunea. Practic, a cerut sa solutionam situatia favorabil cererii Aviatiei Utilitare. Insa, trebuie stiut faptul ca acest teren a fost deja acordat, prin hotarare definitiva a Inaltei Curti de Justitie si Casatie, si am depus deja o contestatie la Tribunalul Municipiului Bucuresti impotriva deciziei judecatorului. (...) Voi trimite plangeri catre Ministerul Justitiei si Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la modul in care a actionat judecatorul", a criticat Orban.
Terenul respectiv facea parte din capitalul societatii Aeroportul Baneasa si al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, dar, prin decizia irevocabila a justitiei, din februarie 2007, s-a decis acordarea unui certificat de atestare a proprietatii catre Aviatia Utilitara, astfel incat noua companie urma sa se constituie fara terenul respectiv. In ciuda acestui fapt, fuziunea celor doua aeroporturi a fost finalizata in luna mai, directorul noii companii fiind numit Gabriel Tara. Ultima formalitate urma sa fie inregistrarea noii societati la Registrul Comertului, amanata prin decizia judecatorului delegat. Pana la solutionarea situatiei, autoritatile vor modifica Hotararea de Guvern cu privire la fuziunea aeroporturilor bucurestene, astfel incat fiecare sa poate functiona independent, ca pana in prezent. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.