Mai mult decat atat, bussinesmanul William Hill le ofera si 50.000 de aparate de fotografiat fanilor monstrului, care vor veni saptamana viitoare la festivalul pop Loch Ness.
"Oferim acesti bani pentru ca speram ca astfel vom rezolva una dintre cele mai mari enigme a timpurilor moderne" a declarat purtatorul de cuvant al lui Hill, Rupert Adams.
Castigatorul trebuie sa ofere o dovada credibila, care sa-i satisfaca pe expertii Muzeului de Istorie Naturala.
Specialistii cred ca dovada va aparea in perioada festivalului, care are loc la data de 9 si 10 iunie, iar pariurile sunt de 250-1 ca se va intampla in 2007.
Deja au aparut "clienti". Un cercetator amator a declarat ca a reusit sa filmeze silueta creaturii.
"Nu mi-a venit sa cred ochilor cand am vazut ca o umbra lunga, neagra, de peste un metru, care se misca foarte repede sub apa" a povestit Gordon Holmes, de 55 de ani, din Shipley, Yorkshire.
Biologul marin Adrian Shine a vizionat inregistrarea si a declarat ca imaginile vor fi analizate cu foarte mare atentie: "sunt sceptic, dar totusi deschis noilor ipoteze, asa ca vom studia si aceasta inregistrare care totusi pare a fi cea mai clara de pana acum. Cert este ca acea creatura care inota se misca foarte repede, ca o anghila. Ramane de vazut ce era".
"Nessie" este una din cele mai renumite creaturi misterioase din lume, si s-a "nascut" la 2 mai 1933, cand a fost publicata in ziarul local "Inverness Courier" o fotografie a monstrului, insotita de o stire explicativa. Lacul Loch Ness, situat in orasul omonim din zona muntoasa a Scotiei, are cel mai mare volum de apa dulce din Marea Britanie. O alta referire la Nessie a fost facuta intr-o biografie a Sfantului Columba, misionarul irlandez care a introdus crestinismul in Scotia. Autorul biografiei spune ca Sf. Columba, in timpul misiunii divine, s-a oprit la Loch Ness pentru a alunga prin rugaciune un monstru care omora oameni. Povestile despre acest monstru acvatic care ar trai in apele lacului Loch Ness au circulat, astfel, mai mult pe cale orala, de sute de ani, pana acum 70 de ani, cand un cuplu din localitate a povestit ca a vazut (si chiar imortalizat pe o pelicula fotografica) un animal enorm care se rostogolea pe suprafata lacului. Filmul a fost developat imediat, iar senzationala stire insotita de o fotografie inedita a facut, a doua zi, subiectul primelor pagini ale cotidianului. Stirea despre "Monstrul din Loch Ness" a ajuns rapid la Londra si a devenit, la scurta vreme, un fenomen mediatic.