"Sunt si voi ramane romanca"
Anamaria Marinca (foto), actrita care interpreteaza magistral rolul Otiliei din filmul de Palme d'Or "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", ne-a acordat un mini-interviu.
Cat v-a luat sa va transpuneti
"Sunt si voi ramane romanca"
Anamaria Marinca (foto), actrita care interpreteaza magistral rolul Otiliei din filmul de Palme d'Or "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", ne-a acordat un mini-interviu.
Cat v-a luat sa va transpuneti in atmosfera epocii si in pielea personajului?
Mult. Am citit mult, am studiat mult, am gandit cat am putut de mult acest rol, ultradificil. Am vazut documentarul lui Florin Iepan, "Decreteii", absolut terifiant, tulburator. Cred acum, asa cum am spus si la conferinta de presa ca as fi facut orice sacrificiu, asa cum Otilia face totul sa o ajute pe Gabita.
V-ati inchipuit, inainte de film, ca asa s-a trait peste un deceniu in Romania?
E greu de spus, am citit enorm despre epoca, am facut o documentare ampla. E uluitoare reactia publicului, tot ce am auzit aici in jurul filmului, cam toti barbatii si femeile peste 40 de ani au trecut printr-o astfel de poveste. Sunt foarte fericita ca am luat un Cannes cu un astfel de film.
Sunteti stabilita la Londra. Ce proiecte mai derulati in prezent?
Dorm maximum 5 ore pe noapte. Sunt mai mult in avion. Filmez in Anglia, in Belgia. Chiar acum filmez la un lungmetraj timp de 12 ore pe zi. Imediat plec din Cluj, dar sper sa ma intorc pentru gala finala.
Controversa "Offset"
Nu toti romanii care au vazut filmul "Offset" al regizorului german Didi Danquart au fost multumiti de replicile personajelor. Regizorul german a lucrat impreuna cu Cristi Puiu si Razvan Radulescu la scenariu, insa remarcile si replicile usturatoare ale nemtilor despre modul de viata al romanilor nu au trecut neobservate. In "Offset" joaca actorii Razvan Vasilescu si Alexandra Maria Lara, alaturi de tatal ei, Valentin Platareanu (emigrat in 1984 in Germania cu intreaga familie). Regizorul Danquart spune ca a vrut sa faca un film despre doua culturi diferite si despre viata, in general. Pe scurt, o tanara romanca (Alexandra Lara) lucreaza intr-o tipografie, traind o poveste de dragoste cu seful ei mult mai in varsta (Razvan Vasilescu). Lucrurile dintre cei doi se schimba cand un tanar neamt, tehnician de meserie, vine in tipografie si se indragosteste la randul sau de fata. Situatia evolueaza nu tocmai placut pentru fiecare dintre personaje. S-a vehiculat ideea ca regizorul Didi Danquart ar fi plusat in rautati, trecand peste opinia regizorului Cristi Puiu, dar acesta din urma nici nu a confirmat, nici nu a infirmat zvonurile.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.